Slovenija > Črna kronika
24598 ogledov

Umor in poskus umora, vpletene mama in hčerki

umor Maribor
1/3
Jure Banfi, mariborinfo.com
V manj kot 24 urah nova tragedija v Sloveniji.

Na Pobrežju v Mariboru je prišlo do umora in poskusa umora. "Na kraj so bili napoteni reševalci, a ob njihovem prihodu eni osebi žal niso mogli več pomagati, druga, ki je bila poškodovana, je na oskrbi v bolnišnici. V tej zvezi je bila tretji osebi že odvzeta prostost in odrejeno pridržanje," so zjutraj sporočili s PU Maribor. 

Andrej Kolbl, pomočnik vodje SKP PU Maribor, je v izjavi za javnost povedal, da je umrla 38-letna ženska. Na zdravljenje v UKC so odpeljali 58-letno žensko. Informacij o tem, kako hude so njene poškodbe za zdaj nima. Policisti so pridržali tretjo žensko, prav tako staro 38 let, ki pa naj ne bi bila poškodovana. 

Ogled kraja dogodka je še v teku, zato je bil Kolbl v svoji izjavi skop. O motivu za dejanje še ne more govoriti, kot tudi ne o tem, kakšno orožje je bilo uporabljeno v dogodku. Potrdil pa je, da so bile vse tri ženske v sorodstvenem razmerju. 

Na hodniku našel okrvavljeno žensko

Novica o umoru v Mariboru je odjeknila dopoldne. Prva poročila so navajala, da so vpletene tri ženske in da naj bi najstarejša ženska napadla mlajši, kasneje pa so poročali, da je ena od mlajših storilka.

Do tragedije je prišlo v blokovskem naselju na Ulici bratov Greifov, piše mariborinfo.com. Sosed je za maribor24 povedal, da je na hodniku našel okrvavljeno hčer pred vhodom v stanovanje. V stanovanju se je mati prepirala in prerirvala z drugo hčerko. Kot je sosed povedal, je bilo vse krvavo.

umor Maribor | Avtor: Jure Banfi, mariborinfo.com Jure Banfi, mariborinfo.com

Sosed je poklical policijo in rešilca. Mamo so odpeljali v bolnišnico, ena izmed hčerk pa je obležala v pritličju in na kraju podlegla poškodbam. 

To je že druga tragedija, ki se je v zadnjih 24 urah zgodila pri nas. V Zagorju ob Savi je 50-letni moški pred stanovanjskim blokom napadel 53-letno žensko in ji zadal usodne poškodbe. 

policija trak Tragedija Slovenija Umor v Zagorju, gasilci čistili kri

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • jerneja45 20:46 08.marec 2018.

    Kaj bo zdaj pobijanje postalo moderno, kot raztrgane kavbojke? Kaj se tem ljudem dogaja v glavah, da gredo in ubijejo, partnerja/ico, hčerko, sina, očeta, mater.

  • Avatar Leon
    Leon 14:58 08.marec 2018.

    Trend varnostnih pojavov je ugoden, Maribor je varno mesto, pravi policija. ......https://www.vecer.com/trend-varnostnih-pojavov-je-ugoden-maribor-je-varno-mesto-6388841

  • Lavdan 13:53 08.marec 2018.

    Ni dovolj da jih pobijajo dedci, se morajo še same.