Šiška odpeljali, spregovorila njegova mati: "To je sramota!"

Foto: Mitja Florjanc / mediaspeed.net
Foto: Mitja Florjanc / mediaspeed.net
Kriminalisti so po opravljeni hišni preiskavi odpeljali Andreja Šiška. Po tem sta spregovorila njegova starša.
Oglej si celoten članek

Kriminalisti so po opravljeni hišni preiskavi s seboj odpeljali predsednika zunajparlamentarne stranke Zedinjena Slovenija Andreja Šiška. Najverjetneje so ga odpeljali v pripor. Drugi pridržani, po neuradnih navedbah z območja Murske Sobote, pa naj bi bil znova na prostosti.

Več bo znanega po novinarski konferenci Generalne policijske uprave (GPU) in Policijske uprave Maribor, ki bo ob 13. uri. 

Šiškovi starši niso presenečeni

Starši Andreja Šiška nad dogajanjem niso presenečeni. "Andrej je že sam rekel, da če policisti ne bodo prišli k njemu, bo šel on k njim," sta povedala novinarjem pred njegovo stanovanjsko hišo v mariborski mestni četrti Tezno. Po njunih besedah so kriminalisti iskali orožje, a ga niso našli. Našli naj bi le nekaj nabojev.

"Sramota za našo državo, da človeka, ki je resnično domoljub od pete do glave, pozna našo zgodovino bolj kot jaz, ki sem včasih bila v prosveti, preganja, medtem ko nekateri drugi lahko počnejo vse. Andrej je sam povedal, da zakaj bi sam spoštoval zakone, če jih tisti, ki jih ustvarjajo, ne spoštujejo," je dejala njegova mati.

Foto: Facebook Šiško štajerska varda

Zjutraj odvzeli prostost dvema

Policija je zjutraj sporočila, da so odvzeli prostost dvema osumljenima in ju pridržali zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Postopek je povezan z delovanjem oborožene skupine Štajerska varda, ki jo vodi Šiško.

Policisti zbirajo dokaze glede suma kaznivih dejanj ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Slovenija Policijska akcija v primeru Šiško, dva pridržana

Ob tem so policisti ugotovili, da je "bil določen del oseb, ki so bile 1. septembra 2018 prisotne na zborovanju na območju Apač, s strani organizatorjev zaveden," zato pozivajo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da se javijo na najbližji policijski postaji, pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

Posnetki in fotografije zaokrožili na spletu

V zadnjih dneh so na spletu zaokrožile fotografije in posnetki urjenja skupine oboroženih zamaskirancev. 

Oboroženi Štajerska: Andrej Šiško uri paravojaške skupine

Po Šiškovih besedah gre za "prostovoljno obrambno skupino svobodnih ljudi dežele Štajerske" z imenom Štajerska varda, ki so jo oblikovali po ustanovitvi Dežele Štajerske junija lani. Čeprav zanika, da gre za paravojaško enoto, pa strokovnjaki za varnost trdijo nasprotno.

Strašljivo Na spletu se je pojavil 7-minutni posnetek govora Šiška zamaskiranim Štajercem

Slovenija Zaradi oborožene štajerske formacije sklicana izredna seja

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 56

  • 22:35 8. September 2018.

    Žur., jebite se , a mislite , da bom jaz svoj čas trafnal zaradi vašega brisanja ! Čao , me ...

  • 15:09 7. September 2018.

    kreteni, to vam je primeren predsednik, saj, več kot polovica so SSDSS ovci in SNS vci.....slovenski debili

  • 15:00 7. September 2018.

    tovariši oblastni nikakor nočejo razumeti, da Andrej Šiško hoče preprečiti to, kar se je zgodilo pred kratkim v Nemčiji, ko ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.