Slovenija
21069 ogledov

Šiška odpeljali, spregovorila njegova mati: "To je sramota!"

Andrej Šiško Mitja Florjanc / mediaspeed.net
Kriminalisti so po opravljeni hišni preiskavi odpeljali Andreja Šiška. Po tem sta spregovorila njegova starša.

Kriminalisti so po opravljeni hišni preiskavi s seboj odpeljali predsednika zunajparlamentarne stranke Zedinjena Slovenija Andreja Šiška. Najverjetneje so ga odpeljali v pripor. Drugi pridržani, po neuradnih navedbah z območja Murske Sobote, pa naj bi bil znova na prostosti.

Več bo znanega po novinarski konferenci Generalne policijske uprave (GPU) in Policijske uprave Maribor, ki bo ob 13. uri. 

Šiškovi starši niso presenečeni

Starši Andreja Šiška nad dogajanjem niso presenečeni. "Andrej je že sam rekel, da če policisti ne bodo prišli k njemu, bo šel on k njim," sta povedala novinarjem pred njegovo stanovanjsko hišo v mariborski mestni četrti Tezno. Po njunih besedah so kriminalisti iskali orožje, a ga niso našli. Našli naj bi le nekaj nabojev.

"Sramota za našo državo, da človeka, ki je resnično domoljub od pete do glave, pozna našo zgodovino bolj kot jaz, ki sem včasih bila v prosveti, preganja, medtem ko nekateri drugi lahko počnejo vse. Andrej je sam povedal, da zakaj bi sam spoštoval zakone, če jih tisti, ki jih ustvarjajo, ne spoštujejo," je dejala njegova mati.

Šiško štajerska varda | Avtor: Facebook Facebook

Zjutraj odvzeli prostost dvema

Policija je zjutraj sporočila, da so odvzeli prostost dvema osumljenima in ju pridržali zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Postopek je povezan z delovanjem oborožene skupine Štajerska varda, ki jo vodi Šiško.

Policisti zbirajo dokaze glede suma kaznivih dejanj ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Andrej Šiško štajerska varda Slovenija Policijska akcija v primeru Šiško, dva pridržana

Ob tem so policisti ugotovili, da je "bil določen del oseb, ki so bile 1. septembra 2018 prisotne na zborovanju na območju Apač, s strani organizatorjev zaveden," zato pozivajo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da se javijo na najbližji policijski postaji, pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

Posnetki in fotografije zaokrožili na spletu

V zadnjih dneh so na spletu zaokrožile fotografije in posnetki urjenja skupine oboroženih zamaskirancev. 

Šiško štajerska varda Oboroženi Slovenija Štajerska: Andrej Šiško uri paravojaške skupine

Po Šiškovih besedah gre za "prostovoljno obrambno skupino svobodnih ljudi dežele Štajerske" z imenom Štajerska varda, ki so jo oblikovali po ustanovitvi Dežele Štajerske junija lani. Čeprav zanika, da gre za paravojaško enoto, pa strokovnjaki za varnost trdijo nasprotno.

Andrej Šiško štajerska varda Strašljivo Slovenija Na spletu se je pojavil 7-minutni posnetek govora Šiška zamaskiranim Štajercem Andrej Šiško štajerska varda Slovenija Zaradi oborožene štajerske formacije sklicana izredna seja

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 56
 • Žurnalček 22:35 08.september 2018.

  Žur., jebite se , a mislite , da bom jaz svoj čas trafnal zaradi vašega brisanja ! Čao , me ne zanimate več !

 • dragec 15:09 07.september 2018.

  kreteni, to vam je primeren predsednik, saj, več kot polovica so SSDSS ovci in SNS vci.....slovenski debili

 • Avatar stoychi
  stoychi 15:00 07.september 2018.

  tovariši oblastni nikakor nočejo razumeti, da Andrej Šiško hoče preprečiti to, kar se je zgodilo pred kratkim v Nemčiji, ko sta dva migranta napadla neko žensko, mimoidoči pa jo je hotel zaščitit. Končalo se je tako, da sta ga migranta ...prikaži več zaklala. Zaradi 25 vbodov je izkrvavel na licu mesta.. V njegov bran sta priskočila še dva mimoidoča, ki sta prav tako bila večkrat zabodena od teh dveh migrantov; https://www.youtube.com/watch?v=RUgiNe-b0AI

Sorodne novice