Pahor se bo moral za mandat še precej potruditi in premagati Marjana Šarca

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
12. novembra bo drugi krog predsedniških volitev.
Oglej si celoten članek

Borut Pahor se bo moral za nov predsedniški mandat boriti v drugem krogu z Marjanom Šarcem.  Po preštetih skoraj več kot 99 odstotkih glasov ima Pahor (le) 47 odstotkov glasov, Marjan Šarec jih ima 25 odstotkov. 

Foto: DVK

Da bo zelo verjetno drugi krog, je v prvi izjavi po volitvah priznal tudi Pahor, a je dejal, da bo v drugem krogu, ki bo 12. novembra, zmagal. 

Sprijaznil se je Pahor: "Na drugi krog smo bili pripravljeni od začetka. Zmagal bom!"

Šarec: nisem po župi priplaval

Foto: Saša Despot predsedniške volitve 2017

"Zdaj kaže da bo drugi krog, to je še dodaten uspeh. Mnogi me podcenjujejo in mislijo, da smo župani kar tako, ampak kar po župi priplavali pa nismo, ni samo državna politika edina zveličavna, tudi na lokalni ravni se trudimo in veliko naredimo za ljudi," je za nacionalko dejal Šarec. V njegovem štabu so sicer nazdravljali s pivom, ne s penino

Drugi krog Marjan Šarec: "To bo trd boj, do konca"

Janša: Škoda denarja za drugi krog

"Nekateri so se skrivali za neodvisnostjo, upam, da bodo volivci to prepoznali," je v svoji izjavi Romana Tomc zelo verjetno napadla Marjana Šarca, ki ga SDS ne po podprla. Predsednik SDS Janez Janša se namreč strinja z izjavo predsednika SD Dejana Židana, da je škoda denarja za drugi krog. Na vprašanje, ali to pomeni, ne bodo nikogar podprli, pa je dejal: "Zakaj bi šel na volitve, ker ni izbire." Več na: http://www.zurnal24.si/slovenija/janse-v-stabu-romane-tomc-se-ni-299049 - www.zurnal24.si. V štab je sicer Tomčeva prišla z visoko dvignjenimi rokami.  Janša je za nacionalko dejal še, da med kandidatoma, ki sta v drugem krogu, sam ne vidi razlike in boji se, da bo v drugem krogu izvoljen predsednik, ki ga bo volilo manj kot 25 ali celo manj kot 20 odstotkov ljudi. 

Slovenija Janša odgovoril, koga bo podprl v drugem krogu

Cerar: pomembno je, koga bo podrla SMC

Predsednik vlade Miro Cerar ocenjuje, da bo izid v drugem krogu zelo negotov in da bo zato zelo pomembno, kako se bo opredelila SMC, kar bodo storili v prihodnjih dneh, danes pa ni želel povedati, kateri od kandidatov ima več vsebine.

Foto: Saša Despot Karel Erjavec Erjavec: Pahorjeva zmaga v drugem krogu ne bo lahka

"Obžalujem, da bo potreben še en krog, zlasti če pomislim, da bi ta denar lahko porabili, če ne za kaj drugega, za usklajevanje pokojnin. Ampak moram reči, da so se vse kandidati častno borili, da ta tekma ni tako enostavna, kot je zgledala na prvi pogled. Vsaka volilna tekma je naporna in nepredvidljiva. Kazalo je, da bi lahko Borut Pahor zmagal v prvem krogu, vendar mislim, da je bil tudi problem udeležbe, vse bi nas morala skrbeti nizka udeležba," je dejal predsednik Desusa in zunanji minister, 

Erjavec meni, da Pahorjeva zmaga v drugem krogu ne bo samoumevna. "Tisti, ki pričakujejo, da bo Borut Pahor gladko zmagal, jaz tega ne pričakujem in bo treba mobilizirati celotno volilno telo, ki podpira predsednika Pahorja," ocenjuje Erjavec. 

Različni volilni napovedi 

Volilni napovedi televizij RTV Slovenija in Pop TV sta se razlikovali, nacionalka je napovedala Pahorjevo zmago v prvem krogu, Pop TV pa je pravilno napovedala drugi krog. 

Slovenija Volilna napoved Pop TV: Pahor in Šarec v drugi krog

RTV Slovenija Volilna napoved: Borut Pahor je zmagal v prvem krogu

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 19:11 23. Oktober 2017.

    Katera kampanija od predsedniških kandidatov je bila najdražja?

  • 13:15 23. Oktober 2017.

    Tokrat bodo murgle popušile. Šarac je pa res prehudo norčevanje. Toliko murgeljskih beliverjev pa spet ni v Sloveniji! Drugi ga …

  • 10:08 23. Oktober 2017.

    Tudi če bi Šarec obljubljaj, da bomo namesto krompirja sadili banane, bi ga potrdili. To pove kako smo Slovenci neumni. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.