Slovenec na Hrvaškem: Niti za milijon evrov se ne vrnem v Slovenijo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenca številke, ki jih ponuja slovenska vlada, niso prepričale.
Oglej si celoten članek

Slovenec David Šav, ki živi v Škudelinu na Hrvaškem, ne razmišlja o tem, da bi se preselil v Slovenijo. "Niti za milijon evrov ne grem v Slovenijo. Nekih stvari se preprosto ne da kupiti," je povedal za 24sata.hr. Kot je dodal, ima s slovensko vlado še neporavnane račune. Šav je bil rojen v Kopru, a se je kasneje z družino preselil na Hrvaško. 

Šav je dejal, da so leta 1992 želeli dvojno državljanstvo, hrvaško in slovensko, a slednjega niso dobili, ker bi se za to morali odreči hrvaškemu. "Prekinili smo odnose z njimi in ostali na hrvaški strani, kjer bomo tudi ostali," je dodal. "Slišal sem, da družinam, ki bi se želel preseliti v Slovenijo, ponujajo denar, a mi s slovenske strani še nismo dobili ponudbe in do zdaj še nihče ni prišel do nas. Če se bomo prodali, se bomo prodali dražje. Nekaterih stvari pa se ne da kupiti z nobenih denarjem. Nisem ne Hrvat ne Slovenec, imam se za Istrijana," je poudaril za hrvaški medij. 

Četverček zakonov Poslanci za četverček zakonov za implementacijo arbitraže

Slovenska vlada je v teh dneh obiskala mejna območja in se pogovarjala s tamkajšnjimi prebivalci. "Veste kaj! Za sto tisoč evrov bi razmislil o spremembi spola, tako razmišljam tudi o tej odločitvi. Če bi lahko obdržal hiši na Hrvaškem in živel v Sloveniji, bi razmislil o tem. A za sto tisoč evrov ne morem kupiti nepremičnine v Sloveniji," je za 24sata.hr dejal eden od prebivalcev Škudelina.

Nove karte Vlada objavila "vizualizacijo" meje s Hrvaško

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 39

  • 22:15 16. December 2017.

    Kar naj ostane v lepi njihovi in uživa v velikem standardu katerega mu sosedje nudijo. Dajmo mu še nekaj plačat …

  • 06:41 16. December 2017.

    Nikoli ne boš srečal zelenega psa ali dobrega Primorca !

  • 22:50 15. December 2017.

    Se pa daste hitro sprovocirat od nekoga, ki hoče zbuditi samo pozornost in to mu je tudi uspelo glede na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.