Slovenija
20074 ogledov

Slovenec na Hrvaškem: Niti za milijon evrov se ne vrnem v Slovenijo

meja Saša Despot
Slovenca številke, ki jih ponuja slovenska vlada, niso prepričale.

Slovenec David Šav, ki živi v Škudelinu na Hrvaškem, ne razmišlja o tem, da bi se preselil v Slovenijo. "Niti za milijon evrov ne grem v Slovenijo. Nekih stvari se preprosto ne da kupiti," je povedal za 24sata.hr. Kot je dodal, ima s slovensko vlado še neporavnane račune. Šav je bil rojen v Kopru, a se je kasneje z družino preselil na Hrvaško. 

Šav je dejal, da so leta 1992 želeli dvojno državljanstvo, hrvaško in slovensko, a slednjega niso dobili, ker bi se za to morali odreči hrvaškemu. "Prekinili smo odnose z njimi in ostali na hrvaški strani, kjer bomo tudi ostali," je dodal. "Slišal sem, da družinam, ki bi se želel preseliti v Slovenijo, ponujajo denar, a mi s slovenske strani še nismo dobili ponudbe in do zdaj še nihče ni prišel do nas. Če se bomo prodali, se bomo prodali dražje. Nekaterih stvari pa se ne da kupiti z nobenih denarjem. Nisem ne Hrvat ne Slovenec, imam se za Istrijana," je poudaril za hrvaški medij. 

meja Četverček zakonov Slovenija Poslanci za četverček zakonov za implementacijo arbitraže

Slovenska vlada je v teh dneh obiskala mejna območja in se pogovarjala s tamkajšnjimi prebivalci. "Veste kaj! Za sto tisoč evrov bi razmislil o spremembi spola, tako razmišljam tudi o tej odločitvi. Če bi lahko obdržal hiši na Hrvaškem in živel v Sloveniji, bi razmislil o tem. A za sto tisoč evrov ne morem kupiti nepremičnine v Sloveniji," je za 24sata.hr dejal eden od prebivalcev Škudelina.

Zemljevid Slovenije po arbitraži Nove karte Slovenija Vlada objavila "vizualizacijo" meje s Hrvaško

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 39
  • ljimonad 22:15 16.december 2017.

    Kar naj ostane v lepi njihovi in uživa v velikem standardu katerega mu sosedje nudijo. Dajmo mu še nekaj plačat da ne hodi sploh več preko meje.

  • Harrison 06:41 16.december 2017.

    Nikoli ne boš srečal zelenega psa ali dobrega Primorca !

  • munja 22:50 15.december 2017.

    Se pa daste hitro sprovocirat od nekoga, ki hoče zbuditi samo pozornost in to mu je tudi uspelo glede na število komentarjev. Takšen tip človeka ni vreden komentarja, zato ga je potrebno samo ignorirat.

Sorodne novice