Slovenski policist nad Avstrijca

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Na mejnem prehodu Gruškovje se je slovenski policist prejšnjo nedeljo znesel nad Avstrijcem. Zaradi suma kaznivega dejanja uradne osebe so policisti zadevo že predali na vrhovno državno tožilstvo.
Oglej si celoten članek

Kot pojasnjuje Leon Keder z Generalne policijske uprave, so bili danes s strani avstrijskega policijskega atašeja obveščeni, da je avstrijski državljan prejšnjo nedeljo v Slovenijo potoval z avtobusom. Med samim postopkom pa je policist zoper avstrijskega državljana uporabil "prisilna sredstva".

Policisti so zadevo že predali na vrhovno državno tožilstvo, generalni direktor policije pa je odredil tudi preiskavo glede kršitve pogodbenega razmerja.

Nameravali pomesti pod preprogo
Policisti so za dogodek izvedeli po pisanju avstrijske tiskovne agencije APA, zato so se za dodatne informacije obrnili na avstrijske varnostne organe. Dogodek namreč v evidenci policije po njihovih navedbah ni bil zabeležen.

APA je v četrtek in v petek poročala, da je 24-letni Dunajčan, ki se je vračal z dopusta na Hrvaškem, želel mejo prečkati peš, ob tem pa je imel pri sebi potni list. Med kontrolo potnih listov je mejni policist izgubil razsodnost in Avstrijca nekajkrat udaril, nato pa ga odvedel v ločen prostor.

Prijatelji Dunajčana naj bi se nato obrnili na avstrijsko veleposlaništvo v Ljubljani, slovenski organi pa naj bi po posredovanju diplomatov od Avstrijca zahtevali plačilo 900 evrov kazni ali v zameno molk o incidentu.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.