Slovenija
13 ogledov

Slovenski policist nad Avstrijca

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Na mejnem prehodu Gruškovje se je slovenski policist prejšnjo nedeljo znesel nad Avstrijcem. Zaradi suma kaznivega dejanja uradne osebe so policisti zadevo že predali na vrhovno državno tožilstvo.

Kot pojasnjuje Leon Keder z Generalne policijske uprave, so bili danes s strani avstrijskega policijskega atašeja obveščeni, da je avstrijski državljan prejšnjo nedeljo v Slovenijo potoval z avtobusom. Med samim postopkom pa je policist zoper avstrijskega državljana uporabil "prisilna sredstva".

Policisti so zadevo že predali na vrhovno državno tožilstvo, generalni direktor policije pa je odredil tudi preiskavo glede kršitve pogodbenega razmerja.

Nameravali pomesti pod preprogo
Policisti so za dogodek izvedeli po pisanju avstrijske tiskovne agencije APA, zato so se za dodatne informacije obrnili na avstrijske varnostne organe. Dogodek namreč v evidenci policije po njihovih navedbah ni bil zabeležen.

APA je v četrtek in v petek poročala, da je 24-letni Dunajčan, ki se je vračal z dopusta na Hrvaškem, želel mejo prečkati peš, ob tem pa je imel pri sebi potni list. Med kontrolo potnih listov je mejni policist izgubil razsodnost in Avstrijca nekajkrat udaril, nato pa ga odvedel v ločen prostor.

Prijatelji Dunajčana naj bi se nato obrnili na avstrijsko veleposlaništvo v Ljubljani, slovenski organi pa naj bi po posredovanju diplomatov od Avstrijca zahtevali plačilo 900 evrov kazni ali v zameno molk o incidentu.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.