SLS: Vsem enako denarja

Foto: Žurnal24grafika
Foto: Žurnal24grafika
Stranke. SD in SLS bi podjetjem prepovedali financiranje strank. Desus molči.
Oglej si celoten članek

Na aktualna vprašanja pred volitvami so tokrat odgovarjali SD, SLS in Desus; že v začetku tedna smo objavili stališča Državljanske liste Gregorja Viranta, Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića in SDS.

Reforma financiranja

Stranka SLS, ki jo vodi Radovan Žerjav, bi ob prihodu na oblast povsem spremenila financiranje političnih strank. “Prepovedali bi financiranje s strani pravnih oseb in pri tem omejili tudi fizične osebe,” napovedujejo. Zagotovili bi tudi, da bi vse stranke dobile približno enak znesek za osnovno delovanje.

Podjetjem bi financiranje prepovedali tudi pri SD, a financiranja iz proračuna ne bi zmanjšali, saj to po njihovem mnenju zagotavlja neodvisnost strank. Desusovih odgovorov nismo prejeli, čeprav smo zanje zaprosili že pred enim tednom in jih na to tudi večkrat opozorili.

Adijo, študentsko delo

Tako pri SD, kjer so že v iztekajočem se mandatu te vlade predlagali spremembo študentskega dela, kot v SLS bi odpravili študentsko delo v obliki, v kakršni ga poznamo danes.

O pokrajinah v SLS pravijo, da so “žal zamudili obdobje, ko je bil še primeren čas za uvedbo vmesnega člena med nacionalno in lokalno ravnjo upravljanja”, v trenutnih razmerah pa bi bil tak projekt težko izvedljiv. SD bi projekt pokrajin izpeljali, a le če bi bilo doseženo široko soglasje o virih njihovega avtonomnega financiranja in pristojnostih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:31 13. November 2011.

    Erjavec tudi rad pove, da je Desus edina stranka, ki nima nič s tajkuni. No, gotovo ima velio s kapitalskimi …

  • 12:50 13. November 2011.

    Obeta se vlada, ki sicer ne bo potrebovala zgoraj omenjenih za sestavo vlade, jih bo pa potrebovala za spreminjanje ustave …

  • 12:48 13. November 2011.

    Pri DeSUS-u so glupi ko penis!<br />Se je že zadnjič na POP-u pokazalo na soočenju:<br />DeSUS, SLS in SNS nimajo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.