Slovenija
1 ogledov

SLS: Vsem enako denarja

Odgovori strank Žurnal24grafika
Stranke. SD in SLS bi podjetjem prepovedali financiranje strank. Desus molči.

Na aktualna vprašanja pred volitvami so tokrat odgovarjali SD, SLS in Desus; že v začetku tedna smo objavili stališča Državljanske liste Gregorja Viranta, Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića in SDS.

Reforma financiranja

Stranka SLS, ki jo vodi Radovan Žerjav, bi ob prihodu na oblast povsem spremenila financiranje političnih strank. “Prepovedali bi financiranje s strani pravnih oseb in pri tem omejili tudi fizične osebe,” napovedujejo. Zagotovili bi tudi, da bi vse stranke dobile približno enak znesek za osnovno delovanje.

Podjetjem bi financiranje prepovedali tudi pri SD, a financiranja iz proračuna ne bi zmanjšali, saj to po njihovem mnenju zagotavlja neodvisnost strank. Desusovih odgovorov nismo prejeli, čeprav smo zanje zaprosili že pred enim tednom in jih na to tudi večkrat opozorili.

Adijo, študentsko delo

Tako pri SD, kjer so že v iztekajočem se mandatu te vlade predlagali spremembo študentskega dela, kot v SLS bi odpravili študentsko delo v obliki, v kakršni ga poznamo danes.

O pokrajinah v SLS pravijo, da so “žal zamudili obdobje, ko je bil še primeren čas za uvedbo vmesnega člena med nacionalno in lokalno ravnjo upravljanja”, v trenutnih razmerah pa bi bil tak projekt težko izvedljiv. SD bi projekt pokrajin izpeljali, a le če bi bilo doseženo široko soglasje o virih njihovega avtonomnega financiranja in pristojnostih.

Komentarjev 3
  • Dixon 19:31 13.november 2011.

    Erjavec tudi rad pove, da je Desus edina stranka, ki nima nič s tajkuni. No, gotovo ima velio s kapitalskimi interesi. Poslanci Desusa so bili zraven pri zakonu o poroštvu za TEŠ 6, ki so ga spisali v podjetju (HSE), ...prikaži več, ki to poroštvo potrebuje in poslanci Desus so vložili Zakon o medijih, ki so ga pripravili pri Leu Oblaku, lastniku več radijskih postaj, ki ga ta zakon seveda debelo zadeva. Gre za dva primera brezsramnega vlaganja zakonov, ki jih pripravijo zaniteresirana kapitalska omrežja. To so zakoni v zasebnem in ne javnem intersu.

  • izRODEk 12:50 13.november 2011.

    Obeta se vlada, ki sicer ne bo potrebovala zgoraj omenjenih za sestavo vlade, jih bo pa potrebovala za spreminjanje ustave RS in tam si bo Ehjavec dal duška in bo lepo izsiljeval Janšo za stvari, ki bodo rušile že tako ...prikaži več kapitalistično usmerjeno vlado.Socialna država bo crknila zaradi interesov posameznikov po "imeti vedno več kot sosed".

  • izRODEk 12:48 13.november 2011.

    Pri DeSUS-u so glupi ko penis!Se je že zadnjič na POP-u pokazalo na soočenju:DeSUS, SLS in SNS nimajo pojma o pojmu, o čem se gre. Samo zdrahe in kupčkanja jim gredo po glavi.Tem trem strankam je življenski ...prikaži več cilj, da pridejo v parlament in tam postanejo jeziček na tehtnici pri sestavi kakšne tesne koalicije. Tam potem izsiljujejo z butastimi predlogi (če jih sploh imajo), na koncu predčasno zapuščajo koalicijo jezni in nevoščljivi. Ali pa kot SNS, večno v opoziciji, nič ne delajo, živijo na račun proračuna, celo življenje samo pljuvajo.