Smrt 18-letnika, v katerega je trčil taksist

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V bolnišnici je umrl 18-letni pešec, v katerega je v soboto na Slovenski cesti v Ljubljani trčil taksist. V zadnjih dneh štiri hude prometne nesreče z udeležbo pešcev.
Oglej si celoten članek

Za posledicami prometne nesreče, ki se je v noči na soboto zgodila na Slovenski cesti v Ljubljani, je v bolnišnici umrl 18-letni pešec, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Do nesreče je prišlo, ko je v pešca silovito trčil voznik taksija.

Policisti so ugotovili, da je 38-letni voznik taksija okoli 2.30 z osebnim vozilom vozil po Slovenski cesti, od Cankarjeve ceste proti Šubičevi ulici. Ko je pripeljal pred križišče s Šubičevo ulico, je vozišče Slovenske ceste po zaznamovanem prehodu za pešce prečkal 18-letni pešec. Kljub sunkovitemu zaviranju je trčil v pešca. Tega so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer pa je zaradi poškodb umrl.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno tožilstvo, so zapisali na ljubljanski policijski upravi.

Včeraj tudi smrt pešca, med vikendom dve hujši nesreči

Na cesti Podplat-Pečica v občini Rogaška Slatina je včeraj malo pred 17. uro osebno vozilo trčilo v pešca. Pešec je zaradi hudih poškodb umrl na mestu dogodka, voznika osebnega vozila pa so prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Do dveh hudih nesreč z udeležbo pešca je prišlo tudi konec tedna; v noči s sobote na nedeljo so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v okolici Krškega. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi 45-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Krškega proti Brežicam.

Izven naselja Krško je trčil v 28-letnega pešca, ki naj bi nenadoma stopil na vozišče. Po trčenju je pešca odbilo in hudo poškodovan je obležal na vozišču. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, po prvih informacijah je 28-letni moški v smrtni nevarnosti. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Včeraj popoldne pa je do nesreče prišlo na Ljubljanski cesti v Novem mestu; 68-letni voznik osebnega avtomobila je na prehodu za pešce trčil v deklico, ki je prečkala cesto. Hudo poškodovanega otroka so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 22:10 14. December 2016.

    ewo pa je počilo in v medijih in med ljudmi. ljubljančani zahtevamo ukrepanje pristojnih. taksisti za vas pa samo to, …

  • 19:36 14. December 2016.

    Sedaj sem videl na TV , kateri taksi ga je povozil . No pa pojdimo po vrsti . Lamnsko leto …

  • 20:30 13. December 2016.

    taksi sploh ne sme voziti po tem delu Slovenske ceste razen če vozi akreditirano stranko do hotela Slon.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.