Slovenija > Črna kronika
115 ogledov

Smrt 18-letnika, v katerega je trčil taksist

Žurnal24 main
V bolnišnici je umrl 18-letni pešec, v katerega je v soboto na Slovenski cesti v Ljubljani trčil taksist. V zadnjih dneh štiri hude prometne nesreče z udeležbo pešcev.

Za posledicami prometne nesreče, ki se je v noči na soboto zgodila na Slovenski cesti v Ljubljani, je v bolnišnici umrl 18-letni pešec, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Do nesreče je prišlo, ko je v pešca silovito trčil voznik taksija.

Policisti so ugotovili, da je 38-letni voznik taksija okoli 2.30 z osebnim vozilom vozil po Slovenski cesti, od Cankarjeve ceste proti Šubičevi ulici. Ko je pripeljal pred križišče s Šubičevo ulico, je vozišče Slovenske ceste po zaznamovanem prehodu za pešce prečkal 18-letni pešec. Kljub sunkovitemu zaviranju je trčil v pešca. Tega so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer pa je zaradi poškodb umrl.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno tožilstvo, so zapisali na ljubljanski policijski upravi.

Včeraj tudi smrt pešca, med vikendom dve hujši nesreči

Na cesti Podplat-Pečica v občini Rogaška Slatina je včeraj malo pred 17. uro osebno vozilo trčilo v pešca. Pešec je zaradi hudih poškodb umrl na mestu dogodka, voznika osebnega vozila pa so prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Do dveh hudih nesreč z udeležbo pešca je prišlo tudi konec tedna; v noči s sobote na nedeljo so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v okolici Krškega. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi 45-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Krškega proti Brežicam.

Izven naselja Krško je trčil v 28-letnega pešca, ki naj bi nenadoma stopil na vozišče. Po trčenju je pešca odbilo in hudo poškodovan je obležal na vozišču. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, po prvih informacijah je 28-letni moški v smrtni nevarnosti. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Včeraj popoldne pa je do nesreče prišlo na Ljubljanski cesti v Novem mestu; 68-letni voznik osebnega avtomobila je na prehodu za pešce trčil v deklico, ki je prečkala cesto. Hudo poškodovanega otroka so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • primozzm 22:10 14.december 2016.

    ewo pa je počilo in v medijih in med ljudmi. ljubljančani zahtevamo ukrepanje pristojnih. taksisti za vas pa samo to, razkantite se že s svojimi kripami.

  • Žurnalček 19:36 14.december 2016.

    Sedaj sem videl na TV , kateri taksi ga je povozil . No pa pojdimo po vrsti . Lamnsko leto je skoraj čez noge zapeljal varnostniku pred skupščino , ko je bila zapora -tudi fizična , to je samovoljno odstranil ...prikaži več - Bethovenove ul. . Ko je pa prispel na samo križišče , kjer stojijo ponoči zaradi strank in "Parlamenta" je naslednjo noč z nožem napadel mimoidočega in se hvalil , kolk je bil v zaporu. Dela pa skupaj z taxijem-taxistom , ne morem se spomniti znamke avta črne barve , ki celo noč samo stoji tu in vsakih toliko časa iz taxija dostavlja v lokale mamila ! Tolk od mene . Zato tudi ni v teh 4 dneh nobenega podatka o njemu !

  • Branko Ošep 20:30 13.december 2016.

    taksi sploh ne sme voziti po tem delu Slovenske ceste razen če vozi akreditirano stranko do hotela Slon.