Smrt na delovišču

Foto: I. H.
Foto: I. H.
Delovna nesreča je zahtevala človeško življenje.
Oglej si celoten članek

V delovni nesreči, ki se je zgodila popoldne med opravljanjem sanacijskih del na zemeljskem plazu v vasi Krnica v krajevni skupnosti Črni Kal, je umrl delavec. Kot so sporočili z Mestne občine Koper, policija vzroke za nesrečo še preiskuje in bo več znanega v prihodnjih dneh.

Po prvih podatkih naj bi bila v času nesreče v jarku dva delavca, ki ju je iz še neznanih razlogov zasula zemlja. Eden delavec je umrl, drugi pa je hudo poškodovan.

Pogojni kazni Smrt delavca; naročnik želel čim hitreje in poceni

Na kraj dogodka so prišli policisti in preiskovalni sodnik, ki vzroke za nesrečo še preiskujejo. Več informacij bo znanih v naslednjih dneh, so sporočili z občine.

Kot je zapisano na koprskem spletnem portalu eKoper, so plazenje zemlje na severozahodni strani vasi Krnica prvič opazili leta 1979. Premike so znova zaznali po daljšem deževnem obdobju leta 2010, ko je plaz že ogrozil tudi prebivalce vasi. Vse od tedaj je plaz še aktivnejši in resno ogroža vaščane. Mestna občina Koper se že ves čas trudi odpraviti posledice in plaz sam.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.