Slovenija > Črna kronika
3829 ogledov

Smrt na delovišču

Prevrnjen rešilec I. H.
Delovna nesreča je zahtevala človeško življenje.

V delovni nesreči, ki se je zgodila popoldne med opravljanjem sanacijskih del na zemeljskem plazu v vasi Krnica v krajevni skupnosti Črni Kal, je umrl delavec. Kot so sporočili z Mestne občine Koper, policija vzroke za nesrečo še preiskuje in bo več znanega v prihodnjih dneh.

Po prvih podatkih naj bi bila v času nesreče v jarku dva delavca, ki ju je iz še neznanih razlogov zasula zemlja. Eden delavec je umrl, drugi pa je hudo poškodovan.

Zemeljski plaz na pobočju Marka nad Šempetrom pri Gorici Pogojni kazni Slovenija Smrt delavca; naročnik želel čim hitreje in poceni

Na kraj dogodka so prišli policisti in preiskovalni sodnik, ki vzroke za nesrečo še preiskujejo. Več informacij bo znanih v naslednjih dneh, so sporočili z občine.

Kot je zapisano na koprskem spletnem portalu eKoper, so plazenje zemlje na severozahodni strani vasi Krnica prvič opazili leta 1979. Premike so znova zaznali po daljšem deževnem obdobju leta 2010, ko je plaz že ogrozil tudi prebivalce vasi. Vse od tedaj je plaz še aktivnejši in resno ogroža vaščane. Mestna občina Koper se že ves čas trudi odpraviti posledice in plaz sam.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.