Zvečer pričakujte sneg: V teh krajih ga bo zapadlo največ

Foto: Epa
Foto: Epa
Nova pošiljka snega prihaja v nedeljo.
Oglej si celoten članek

Danes bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo ponekod v notranjosti spustila do nižin, napovedujejo meteorologi na ARSO. Meja sneženja se bo že dopoldne v delu Gorenjske in Koroške spustila do dolin. Vremenska fronta, ki se preko Alp približuje našim krajem, bo dosegla naše kraje danes popoldan, zato bo proti večeru dež začel prehajati v sneg tudi ponekod drugod v notranjosti Slovenije.

V severni, osrednji in južni Sloveniji bo tako snežilo do nižin in dolin, v vzhodni Sloveniji pa bo meja sneženja ostala nad okoli 400 m nadmorske višine, napovedujejo na Neurje.si. Nad okoli 300-400 m nadmorske višine bo meja sneženja ostala tudi v večjem delu Ljubljanske kotline, le občasno lahko ob močnejših padavinah sneži do nižin. 

Foto: neurje.si Karta snega

Na Primorskem bo zvečer zapihala burja, v notranjosti pa severni veter. Popoldanske temperature bodo od 1 do 8, na Primorskem do 12 °C.

Do jutra bodo padavine prenehale, ponovna pošiljka v nedeljo

Ponoči bodo sprva še padavine, tudi ponekod po nižinah bo snežilo. V gorah bo do jutri zjutraj zapadlo od 30 do 50 cm novega snega. Do jutra bodo padavine povsod ponehale. Jutranje temperature bodo ponekod pod lediščem, na Primorskem pa do 6 °C. Jutri bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo od severozahoda počasi jasnilo.

V soboto pričakujemo suho vreme. Deloma bo jasno, z jutranjo meglo ponekod po nižinah. Popoldne se bo najprej pooblačilo na Primorskem, zvečer pa tudi drugod. V nedeljo kaže na oblačno vreme s padavinami, po nižinah v notranjosti Slovenije bo deloma deževalo, deloma snežilo.

dezurni@styria-media.si

Slovenija Srednjeročna napoved: Toliko snega bo zapadlo v naslednjih desetih dneh

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:26 2. December 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.