Slovenija
34544 ogledov

Zvečer pričakujte sneg: V teh krajih ga bo zapadlo največ

Sneg Epa
Nova pošiljka snega prihaja v nedeljo.

Danes bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo ponekod v notranjosti spustila do nižin, napovedujejo meteorologi na ARSO. Meja sneženja se bo že dopoldne v delu Gorenjske in Koroške spustila do dolin. Vremenska fronta, ki se preko Alp približuje našim krajem, bo dosegla naše kraje danes popoldan, zato bo proti večeru dež začel prehajati v sneg tudi ponekod drugod v notranjosti Slovenije.

V severni, osrednji in južni Sloveniji bo tako snežilo do nižin in dolin, v vzhodni Sloveniji pa bo meja sneženja ostala nad okoli 400 m nadmorske višine, napovedujejo na Neurje.si. Nad okoli 300-400 m nadmorske višine bo meja sneženja ostala tudi v večjem delu Ljubljanske kotline, le občasno lahko ob močnejših padavinah sneži do nižin. 

Karta snega | Avtor: neurje.si neurje.si

Na Primorskem bo zvečer zapihala burja, v notranjosti pa severni veter. Popoldanske temperature bodo od 1 do 8, na Primorskem do 12 °C.

Do jutra bodo padavine prenehale, ponovna pošiljka v nedeljo

Ponoči bodo sprva še padavine, tudi ponekod po nižinah bo snežilo. V gorah bo do jutri zjutraj zapadlo od 30 do 50 cm novega snega. Do jutra bodo padavine povsod ponehale. Jutranje temperature bodo ponekod pod lediščem, na Primorskem pa do 6 °C. Jutri bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo od severozahoda počasi jasnilo.

V soboto pričakujemo suho vreme. Deloma bo jasno, z jutranjo meglo ponekod po nižinah. Popoldne se bo najprej pooblačilo na Primorskem, zvečer pa tudi drugod. V nedeljo kaže na oblačno vreme s padavinami, po nižinah v notranjosti Slovenije bo deloma deževalo, deloma snežilo.

dezurni@styria-media.si

sneg Slovenija Srednjeročna napoved: Toliko snega bo zapadlo v naslednjih desetih dneh

 

 
Komentarjev 1
  • Donna_Montalvo 15:26 02.december 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦