Sneg se še ne bo poslovil

Foto: Profimedia
Na Kredarici še pet metrov snega. Kakšno vreme nas čaka za vikend?
Oglej si celoten članek

"Običajno so najvišje višine snežne odeje v gorah izmerjene sredi aprila," na Facebookovi spletni strani pišejo pri Agenciji za okolje. "Letos je bila v gorah zima bogata s snegom. Na Kredarici je tridesetletno povprečje za ta čas okrog tri metre, letos pa ga je dobrih pet metrov."

Rekord iz aprila na Kredarici je snežna odeja v višini okoli sedem metrov. "Snežna odeja letos še pokriva tudi sredogorje," še navajajo pri Arsu. "Sneg se bo tako talil v pozni pomladi in zgodnjem poletju, kar pomeni, da bomo vsaj do začetka poletja imeli vodne zaloge."

xxx

In kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh. Za popoldne Arso napoveduje spremenljivo oblačno vreme, predvsem v zahodni Sloveniji bodo krajevne plohe. "Pihal bo jugozahodnik," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 19 stopinj Celzija."

Jutri bo v vzhodnih krajih delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. "Na zahodu bo nastala kakšna ploha," navajajo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 11, najvišje dnevne od 13 do 18, na vzhodu do 21 stopinj Celzija."

Svet Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

V četrtek zjutraj se bodo na zahodu spet začele pojavljati padavine, deloma plohe. "Čez dan se bodo razširile proti vzhodu," pišejo pri Arsu. "Vmes bo tudi kakšna nevihta. V petek bo na zahodu pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne padavine. Drugod bo prevladovalo sončno vreme. Pihal bo jugozahodni veter."

Sobota bo lepša od nedelje

V soboto bomo pod vplivom šibkega anticiklona s središčem nad vzhodno Evropo. Od nedelje do torka bo na vreme pri nas vplival ciklon nad Jadranom. V nadaljevanju tedna pa se bo iznad zahodne Evrope k nam počasi razširilo obsežno območje visokega zračnega tlaka.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

V soboto bo povečini sončno in suho. "Od nedelje naprej pa pričakujemo spet bolj spremenljivo vreme s povečano verjetnostjo za padavine," še napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo večinoma okoli 20 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.