Slovenija
14865 ogledov

Sneg se še ne bo poslovil

Sneg in pomlad
Na Kredarici še pet metrov snega. Kakšno vreme nas čaka za vikend?

"Običajno so najvišje višine snežne odeje v gorah izmerjene sredi aprila," na Facebookovi spletni strani pišejo pri Agenciji za okolje. "Letos je bila v gorah zima bogata s snegom. Na Kredarici je tridesetletno povprečje za ta čas okrog tri metre, letos pa ga je dobrih pet metrov."

Rekord iz aprila na Kredarici je snežna odeja v višini okoli sedem metrov. "Snežna odeja letos še pokriva tudi sredogorje," še navajajo pri Arsu. "Sneg se bo tako talil v pozni pomladi in zgodnjem poletju, kar pomeni, da bomo vsaj do začetka poletja imeli vodne zaloge."

In kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh. Za popoldne Arso napoveduje spremenljivo oblačno vreme, predvsem v zahodni Sloveniji bodo krajevne plohe. "Pihal bo jugozahodnik," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 19 stopinj Celzija."

Jutri bo v vzhodnih krajih delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. "Na zahodu bo nastala kakšna ploha," navajajo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 11, najvišje dnevne od 13 do 18, na vzhodu do 21 stopinj Celzija."

Svet Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

V četrtek zjutraj se bodo na zahodu spet začele pojavljati padavine, deloma plohe. "Čez dan se bodo razširile proti vzhodu," pišejo pri Arsu. "Vmes bo tudi kakšna nevihta. V petek bo na zahodu pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne padavine. Drugod bo prevladovalo sončno vreme. Pihal bo jugozahodni veter."

Sobota bo lepša od nedelje

V soboto bomo pod vplivom šibkega anticiklona s središčem nad vzhodno Evropo. Od nedelje do torka bo na vreme pri nas vplival ciklon nad Jadranom. V nadaljevanju tedna pa se bo iznad zahodne Evrope k nam počasi razširilo obsežno območje visokega zračnega tlaka.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V soboto bo povečini sončno in suho. "Od nedelje naprej pa pričakujemo spet bolj spremenljivo vreme s povečano verjetnostjo za padavine," še napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo večinoma okoli 20 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.