So sestanki brez pogoja PCT dovoljeni? To pravijo na ministrstvu!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V času, ko so bile gostilne zaprte, so bili poslovni sestanki in opravljanje dejavnost business-to-business dovoljeni.
Oglej si celoten članek

V času, ko je bilo z odlokom prepovedano ponujanje blaga in storitev potrošnikom, tudi opravljanje gostinskih storitev ni bilo mogoče. A odlok na začudenje mnogih ni predvideval poslovnih sestankov, kar je širši javnosti postalo jasno po odmevnem poslovnem sestanku v gostilni Taverna. Osebe, ki v gostilni niso bile kot potrošniki, torej niso kršile odloka. 

Zato nas je zanimalo, ali so tudi tokrat tovrstna srečanja predvidena kot izjema pri izpolnjevanju pogoja PCT, ki je predviden za gostinsko dejavnost v notranjih prostorih. A kot so nam odvrnili na ministrstvu za zdravje, poslovni sestanki očitno tokrat med izjeme niso zajeti. Pojasnili so, da pogoj PCT velja za vse, tudi za poslovne sestanke v gostilnah in dvoranah.

Kje vse je obvezen pogoj PCT?

Pogoj PCT je sicer obvezen za opravljanje storitev higienske nege (frizerski saloni, kozmetične ter ostale dejavnosti salonov za nego telesa, pedikura, manikura), nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve, storitve strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja (inštrukcije, jezikovne šole, strokovne delavnice), obratovanje igralnic, igralnih salonov in prirejanje posebnih iger na srečo, sejemska dejavnost, kongresna dejavnost, gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač, nastanitvene storitve ter storitve gostinskih obratov, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program od 5. do 24. ure. Ali bo pogoj PCT potreben tudi v drugih delovnih organizacijah, bodo odločili zdravniki medicine dela.

Pogoj PCT tudi za potrošnike pa je vezan na igralnice, igralne salone in prirejanje posebnih iger na srečo, obvezno izpolnjevanje pogoja PCT je tudi v nastanitvenih obratih, v gostinskih obratih, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program, v notranjih prostorih, v katerih se izvaja sejemska ali kongresna dejavnost ter v prostorih, v katerih se izvaja gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač, z izjemo zunanjih prostorov, če je razdalja najmanj 3 metre med robovi miz.

Izpolnjevanje pogojev PCT je obvezno tudi za javne shode in prireditve.

Pogoji PCT pa pri kolektivnem uresničevanju verske svobode niso obvezni, podobno velja za obisk knjižnic, muzejev, galerij in podobno. Prav tako to velja za bazene in kopališča, ki niso v nastanitvenih obratih.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:59 7. Avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

  • 17:14 6. Avgust 2021.

    "P" pomeni preboleli. V biznisu smo vecinoma ze vsi preboleli korono preden so cepiva sploh postala dosegljiva. Samo nasi veleumni …

  • 08:14 6. Avgust 2021.

    ok, se zmenimo za sestanek, edini pogoj je da je na koncu stavka namesto pike, "amen". pa zdej pogruntajte zakaj. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.