Slovenija
13178 ogledov

So sestanki brez pogoja PCT dovoljeni? To pravijo na ministrstvu!

Manager, vodja, šef, podjetje, služba, sestanek Profimedia
V času, ko so bile gostilne zaprte, so bili poslovni sestanki in opravljanje dejavnost business-to-business dovoljeni.

V času, ko je bilo z odlokom prepovedano ponujanje blaga in storitev potrošnikom, tudi opravljanje gostinskih storitev ni bilo mogoče. A odlok na začudenje mnogih ni predvideval poslovnih sestankov, kar je širši javnosti postalo jasno po odmevnem poslovnem sestanku v gostilni Taverna. Osebe, ki v gostilni niso bile kot potrošniki, torej niso kršile odloka. 

Zato nas je zanimalo, ali so tudi tokrat tovrstna srečanja predvidena kot izjema pri izpolnjevanju pogoja PCT, ki je predviden za gostinsko dejavnost v notranjih prostorih. A kot so nam odvrnili na ministrstvu za zdravje, poslovni sestanki očitno tokrat med izjeme niso zajeti. Pojasnili so, da pogoj PCT velja za vse, tudi za poslovne sestanke v gostilnah in dvoranah.

Kje vse je obvezen pogoj PCT?

Pogoj PCT je sicer obvezen za opravljanje storitev higienske nege (frizerski saloni, kozmetične ter ostale dejavnosti salonov za nego telesa, pedikura, manikura), nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve, storitve strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja (inštrukcije, jezikovne šole, strokovne delavnice), obratovanje igralnic, igralnih salonov in prirejanje posebnih iger na srečo, sejemska dejavnost, kongresna dejavnost, gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač, nastanitvene storitve ter storitve gostinskih obratov, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program od 5. do 24. ure. Ali bo pogoj PCT potreben tudi v drugih delovnih organizacijah, bodo odločili zdravniki medicine dela.

Pogoj PCT tudi za potrošnike pa je vezan na igralnice, igralne salone in prirejanje posebnih iger na srečo, obvezno izpolnjevanje pogoja PCT je tudi v nastanitvenih obratih, v gostinskih obratih, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program, v notranjih prostorih, v katerih se izvaja sejemska ali kongresna dejavnost ter v prostorih, v katerih se izvaja gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač, z izjemo zunanjih prostorov, če je razdalja najmanj 3 metre med robovi miz.

Izpolnjevanje pogojev PCT je obvezno tudi za javne shode in prireditve.

Pogoji PCT pa pri kolektivnem uresničevanju verske svobode niso obvezni, podobno velja za obisk knjižnic, muzejev, galerij in podobno. Prav tako to velja za bazene in kopališča, ki niso v nastanitvenih obratih.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 5
  • Donald_Williams 09:59 07.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 17:14 06.avgust 2021.

    "P" pomeni preboleli. V biznisu smo vecinoma ze vsi preboleli korono preden so cepiva sploh postala dosegljiva. Samo nasi veleumni uradniki tega ne priznavajo in spet ovirajo gospodarstvo.

  • rd2dmk2 08:14 06.avgust 2021.

    ok, se zmenimo za sestanek, edini pogoj je da je na koncu stavka namesto pike, "amen". pa zdej pogruntajte zakaj. ko pa . ko bom jest skical sestanek, bom od vseh zahteval samo en pogoj in to "T". in to ...prikaži večo star 2 uri. pa da ne vidim enga cepljenega, pa da ni testiran, pa da ne predloži dokaza , da zadnjih 48 ur je bil vsaj 5 m stran od kogarkoli. ko ko bom prišel v hotel, pa da mi recepter predloži prej omenjene zahteve. kaj bo NIJZ meni komandiral neke neumnosti.