Spar bo zaposlenim zvišal plače

Foto: Spar
Foto: Spar
Zaposlenim bodo povišali plače. Podobno potezo so povlekli že lani.
Oglej si celoten članek

Spar Slovenija je z januarjem 2024 vsem zaposlenim zvišal osnovne plače, v povprečju za okoli 5 odstotkov, so sporočili s podjetja, kjer bodo za stroške dela v letu 2024 tako namenili več kot 7,2 milijona evrov dodatnih sredstev.

Najnižja osnovna plača zaposlenih v Sparu tako znaša 1.272 evre bruto, kar je 5,6 odstotkov več kot doslej in je višje od minimalne plače v Sloveniji.

Kot pravijo v Sparu, so se za dvig plač zaposlenih odločili predvsem v luči rasti življenjskih stroškov, pri tem pa so želeli ohraniti plačna sorazmerja med različnimi delovnimi mesti znotraj podjetja.

Podobno potezo so povlekli že lani, ko so zaposlenim dvignili plače za povprečno 10 odstotkov, nato pa so maja vsem zaposlenim izplačali regres v višini 1.900 evrov neto. Za konec leta so prejeli še nagrado za poslovno in osebno uspešnost v povprečju 654 evrov bruto na zaposlenega.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 09:43 27. Januar 2024.

    no hvalite Špar. so dal 5 % bravo . boljš 5 kot nič. ampak, bomo videl mi kupci kako bo …

  • 08:00 27. Januar 2024.

    Priložnost za JU ,da si zagotovijo višje plače .

  • 21:42 26. Januar 2024.

    Trgovec se hvali z 5% višanjem plač... A je kdo izračunal koliko to pride neto na mesec?....Naredite izračun pa potem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.