Slovenija
39853 ogledov

Spar bo zaposlenim zvišal plače

Spar Spar
Zaposlenim bodo povišali plače. Podobno potezo so povlekli že lani.

Spar Slovenija je z januarjem 2024 vsem zaposlenim zvišal osnovne plače, v povprečju za okoli 5 odstotkov, so sporočili s podjetja, kjer bodo za stroške dela v letu 2024 tako namenili več kot 7,2 milijona evrov dodatnih sredstev.

Najnižja osnovna plača zaposlenih v Sparu tako znaša 1.272 evre bruto, kar je 5,6 odstotkov več kot doslej in je višje od minimalne plače v Sloveniji.

Kot pravijo v Sparu, so se za dvig plač zaposlenih odločili predvsem v luči rasti življenjskih stroškov, pri tem pa so želeli ohraniti plačna sorazmerja med različnimi delovnimi mesti znotraj podjetja.

Podobno potezo so povlekli že lani, ko so zaposlenim dvignili plače za povprečno 10 odstotkov, nato pa so maja vsem zaposlenim izplačali regres v višini 1.900 evrov neto. Za konec leta so prejeli še nagrado za poslovno in osebno uspešnost v povprečju 654 evrov bruto na zaposlenega.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • rd2dmk2 09:43 27.januar 2024.

    no hvalite Špar. so dal 5 % bravo . boljš 5 kot nič. ampak, bomo videl mi kupci kako bo to šlo. ker zdej so naredli takole tile pr Šparu. zaračunajo vse vrečke- tisto od sadja in zelenjave in tiste ...prikaži več na blagajni. in ker kupec pride na samopostrežno blagajno , jih tam nadzorniki opominjajo da morajo poleg robe še vpisat vrečke. torej imajo tam ene ljudi , ki vam pod prste gledajo, da jih ne okradete za 3cente. zraven ti pa 10dek salame zavijejo v 10 dek celofana. kolk špar-ovno.

  • Avatar Leon
    Leon 08:00 27.januar 2024.

    Priložnost za JU ,da si zagotovijo višje plače .

  • SlavkoKrizman 21:42 26.januar 2024.

    Trgovec se hvali z 5% višanjem plač... A je kdo izračunal koliko to pride neto na mesec?....Naredite izračun pa potem ploskajte...