Spet opozorilo Arsa

Foto: Marijan Susenj/Pixsell
Foto: Marijan Susenj/Pixsell
Lepo vreme, a ...
Oglej si celoten članek

Danes bo sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 26 stopinj Celzija, napovedujejo na Arsu.

Opozarjajo, da zaradi suše predvem na Primorkem velja velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Jutri dopoldne bo še dokaj sončno, popoldne in zvečer pa se bo od severovzhoda pooblačilo, začele se bodo pojavljati krajevne padavine, predvsem plohe in posamezne nevihte. Dopoldne bo pihal jugozahodni veter, ob prehodu hladne fronte pa bo zapihal okrepljen severovzhodni veter, pozno zvečer na Primorskem burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 11, najvišje dnevne od 19 do 25 stopinj.

Začetek tedna hladnejši

V ponedeljek bo sprva oblačno, padavine bodo zjutraj ponehale, napoved za začetek tedna podajajo na Arsu. Popoldne se bo delno zjasnilo, pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zmerna do močna burja. Hladneje bo.

V torek bo delno jasno, še bo vetrovno.

Napoved od 21. do 26. aprila

Foto: Arso Vreme preglednica

Nad južnim delom Sredozemlja bo vztrajalo ciklonsko območje, nad severno polovico Evrope pa območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda bo k nam dotekal razmeroma hladen in suh zrak, vremensko sliko pojasnjujejo vremenoslovci.

Za celotno obdobje kaže na suho vreme. Do vključno četrtka bo pihal vzhodni veter, na Primorskem burja. Jutranje temperature bodo med 0 in 5, popoldanske pa med 10 in 15, le na Primorskem do 20 stopinj.

Od petka do prihodnje nedelje se bo veter obračal na zahodno smer, pritekal bo postopno toplejši zrak. Ob koncu tedna bodo najvišje temperature okoli 20 stopinj.

Prognoza Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do konca aprila

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.