Šport in mobilnost

Foto: Žurnal24 Jani Möderndorfer pravi, da je zapora mestnega jedra nekaj, s čimer se bodo leto
Dogodki. Prvi športni konec tedna in letošnji teden mobilnosti.
Oglej si celoten članek

V četrtek se se bo z dvoboji tekačev in kolesarjev na stometrski progi na Stritarjevi ulici začel prvi tridnevni športni konec tedna v Ljubljani, ki bo združeval dogodke, ki so do zdaj potekali v različnih terminih, je povedal Grega Hočevar iz Športnega društva (ŠD) Povodni mož. Novost pa bo desetkilometrski nočni tek po ulicah Ljubljane, ki se bo začel v petek ob 21.30; prijave bodo sprejemali do četrtka, prijavnina pa je 20 evrov. Pričakujejo tisoč tekačev. V športno-rekreativnem programu bodo sicer sodelovali tudi slovenski atleti in triatlonci iz drugih evropskih držav.

Zaprta Slovenska cesta
Od 16. do 22. septembra bo potekala letošnja akcija Evropski teden mobilnosti z Dnevom brez avtomobila (ta bo 22. septembra) z geslom Potuj pametneje in živi bolje. “Letos bomo zaprli samo Slovensko cesto, saj je pešcona že tako povečana, da večje zapore niso potrebne,” je o Dnevu brez avtomobila povedal Jani Möderndorfer, podžupan. Slovenska cesta bo zaprta med Šubičevo ulico in Gosposvetsko cesto. Javni prevoz pa v tednu mobilnosti ne bo brezplačen, saj se je izkazalo, da se število potnikov prejšnja leta v tem tednu ni povečalo.

V tednu mobilnosti, ki ljudi spodbuja, naj avto zamenjajo za hojo ali kolo in bo letos v kar 30 slovenskih občinah, je obsežen program pripravila tudi organizacija Civitas Elan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.