Slovenija
25 ogledov

Šport in mobilnost

Jani Möderndorfer pravi, da je zapora mestnega jedra nekaj, s čimer se bodo leto Žurnal24 main
Dogodki. Prvi športni konec tedna in letošnji teden mobilnosti.

V četrtek se se bo z dvoboji tekačev in kolesarjev na stometrski progi na Stritarjevi ulici začel prvi tridnevni športni konec tedna v Ljubljani, ki bo združeval dogodke, ki so do zdaj potekali v različnih terminih, je povedal Grega Hočevar iz Športnega društva (ŠD) Povodni mož. Novost pa bo desetkilometrski nočni tek po ulicah Ljubljane, ki se bo začel v petek ob 21.30; prijave bodo sprejemali do četrtka, prijavnina pa je 20 evrov. Pričakujejo tisoč tekačev. V športno-rekreativnem programu bodo sicer sodelovali tudi slovenski atleti in triatlonci iz drugih evropskih držav.

Zaprta Slovenska cesta
Od 16. do 22. septembra bo potekala letošnja akcija Evropski teden mobilnosti z Dnevom brez avtomobila (ta bo 22. septembra) z geslom Potuj pametneje in živi bolje. “Letos bomo zaprli samo Slovensko cesto, saj je pešcona že tako povečana, da večje zapore niso potrebne,” je o Dnevu brez avtomobila povedal Jani Möderndorfer, podžupan. Slovenska cesta bo zaprta med Šubičevo ulico in Gosposvetsko cesto. Javni prevoz pa v tednu mobilnosti ne bo brezplačen, saj se je izkazalo, da se število potnikov prejšnja leta v tem tednu ni povečalo.

V tednu mobilnosti, ki ljudi spodbuja, naj avto zamenjajo za hojo ali kolo in bo letos v kar 30 slovenskih občinah, je obsežen program pripravila tudi organizacija Civitas Elan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.