Sprememba, povezana z aplikacijo #OstaniZdrav

Foto: Tamino Petelinšek/STA
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Zaradi znatnega porasta števila okuženih z virusom SARS-CoV-2 so se odločili za spremembo, ki bo omogočila bolj učinkovito uporabo aplikacije.
Oglej si celoten članek

Z ministrstva za javno upravo so sporočili, da se bo zaradi epidemiološke situacije veljavnost TAN kod podaljšala na tri ure. Koda, ki jo uporabnik prejme s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) oziroma epidemiologa pri izvedbi epidemiološke ankete, je doslej bila veljavna le eno uro. V tej uri jo je moral uporabnik vnesti v aplikacijo, saj po preteku tega časa koda ni bila več veljavna. 

Zdaj se rok za vnos kode v aplikacijo podaljšuje na tri ure. "Gre za enega od ključnih korakov, s katerim lahko prav vsak uporabnik, ki ima naloženo aplikacijo #OstaniZdrav, učinkovito prepreči nenadzorovano širjenje okužbe. Zato apeliramo na uporabnike, da kodo čim prej po prejemu vnesejo v aplikacijo," so zapisali na ministrstvu. 

Uporabniki se prostovoljno odločijo, ali bodo kodo vnesli v aplikacijo #OstaniZdrav ali ne. Z vnosom kode v aplikacijo bodo opozorili vse tiste posameznike (imetnike aplikacije), ki so bili v preteklih 14 dneh z njimi v tveganem stiku, da so v prihodnje bolj pozorni na svoje zdravje in ravnajo odgovorno. 

TAN koda je 10-mestno število, ki ga uporabnik pridobi le v primeru, da je pri njemu potrjena okužba s SARS-CoV-2.

Do 15. oktobra si je aplikacijo za Android telefone preneslo 128.953 uporabnikov, do 14. oktobra pa še 11.580 uporabnikov telefonov z inoformacijskim sistemom iOS. V zadnjih treh dneh, od 13. do 15. oktobra, je bilo skupno izdanih 189 TAN kod. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.