Stanje v bolnišnicah se hitro poslabšuje

Foto: Epa
Foto: Epa
Epidemiološki podatki v Sloveniji se hitro poslabšujejo.
Oglej si celoten članek

Ob 1.657 opravljenih PCR testih je bilo v nedeljo potrjenih 282 okužb z novim virusom sars-cov-2. "To je, kljub temu, da nedeljki podatki veljajo za netipične, kar 47 več kot jih je bilo pretekli teden," je na vladni tiskovni konferenci povedala uradna govorka za covid-19 Maja Bratuša. "To kaže, da se epidemiološki podatki hitro poslabšujejo."

Covid-19 Milan Krek: Mi postajamo talci necepljenih ljudi

Število aktivnih primerov se je približalo desetim tisočem, oz. natančneje 9781 jih je. Sedemdnevno povprečje okužb znaša 841, 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev pa znaša 462.

Foto: Vlada RS

Povečalo se je tudi število covidnih pacientov, ki potrebujejo bolnišnično obravnavo. "Minuli vikend je bilo v bolnišnice sprejetih 55 oseb, odpuščenih jih je bilo 16," je na tiskovni konferenci povedala Bratuševa. Skupaj se v bolnišnicah zdravi 312 covidnih bolnikov, od tega jih je 74 na oddelkih za intenzivno terapijo, štirje več kot en dan prej.

Foto: Vlada RS

"Spodnji graf potrjuje, da se razmere v naših bolnišnicah hitro poslabšujejo," je poudarila Bratuševa. "To velja tako za navadne oddelke kot oddelke intenzivne terapije." 

PCT ni potreben Krek: "Jeseni bo veljal čisto nov semafor ukrepov"

Foto: Vlada RS

Z enim odmerkom je v Sloveniji cepljenih 58 odstotkov populacije nad 18 let in 49 odstotkov celotne populacije. Z dvema odmerkoma pa je precepljenih 53 odstotkov starejših nad 18 let in 44 odstotka celotne populacije.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:49 13. September 2021.

    Nekaj uvodne primerjave, z nekaterimi nekdanjimi republikami. Povsod je huje, ukrepi pa bolj liberalni in življenski. Težko je razumeti zakaj …

  • 12:42 13. September 2021.

    Dejte pokazat kakšno slikco teh bolnišnic,da vidimo kako se doktorji kafetkajo na račun dodatkov. Dve leti nas že nategujete. Nihče …

  • 12:14 13. September 2021.

    Kar se testiranj tiče smo zadnje dni imeli preko 20% okuženih, tokrat jih je 17%,, če sem pravilno izračunal, ker …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.