Slovenija
2105 ogledov

Stanje v bolnišnicah se hitro poslabšuje

Pandemija covid-19 v ZDA Epa
Epidemiološki podatki v Sloveniji se hitro poslabšujejo.

Ob 1.657 opravljenih PCR testih je bilo v nedeljo potrjenih 282 okužb z novim virusom sars-cov-2. "To je, kljub temu, da nedeljki podatki veljajo za netipične, kar 47 več kot jih je bilo pretekli teden," je na vladni tiskovni konferenci povedala uradna govorka za covid-19 Maja Bratuša. "To kaže, da se epidemiološki podatki hitro poslabšujejo."

Milan Krek Covid-19 Slovenija Milan Krek: Mi postajamo talci necepljenih ljudi

Število aktivnih primerov se je približalo desetim tisočem, oz. natančneje 9781 jih je. Sedemdnevno povprečje okužb znaša 841, 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev pa znaša 462.

 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Povečalo se je tudi število covidnih pacientov, ki potrebujejo bolnišnično obravnavo. "Minuli vikend je bilo v bolnišnice sprejetih 55 oseb, odpuščenih jih je bilo 16," je na tiskovni konferenci povedala Bratuševa. Skupaj se v bolnišnicah zdravi 312 covidnih bolnikov, od tega jih je 74 na oddelkih za intenzivno terapijo, štirje več kot en dan prej.

 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

"Spodnji graf potrjuje, da se razmere v naših bolnišnicah hitro poslabšujejo," je poudarila Bratuševa. "To velja tako za navadne oddelke kot oddelke intenzivne terapije." 

brezje PCT ni potreben Slovenija Krek: "Jeseni bo veljal čisto nov semafor ukrepov"

 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Z enim odmerkom je v Sloveniji cepljenih 58 odstotkov populacije nad 18 let in 49 odstotkov celotne populacije. Z dvema odmerkoma pa je precepljenih 53 odstotkov starejših nad 18 let in 44 odstotka celotne populacije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 12:49 13.september 2021.

    Nekaj uvodne primerjave, z nekaterimi nekdanjimi republikami. Povsod je huje, ukrepi pa bolj liberalni in življenski. Težko je razumeti zakaj naši odločevalci delajo tak kaos in paniko.. https://youtu.be/9iyPP55WjtY

  • Koper 12:42 13.september 2021.

    Dejte pokazat kakšno slikco teh bolnišnic,da vidimo kako se doktorji kafetkajo na račun dodatkov. Dve leti nas že nategujete. Nihče več ne pada na te fore.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 12:14 13.september 2021.

    Kar se testiranj tiče smo zadnje dni imeli preko 20% okuženih, tokrat jih je 17%,, če sem pravilno izračunal, ker ste ta podatek "pozabili"...Torej gre za izboljšanje in ne za poslabšanje....In nehajte s temi številkami okuženih, ker so odvisne le ...prikaži več od števila testiranih...Saj nismo v vrtcu !! Relevantno je le število hospitaliziranih in umrlih ZARADI Covida in ne s Covidom....Nas imate za norce ali kaj vam je ?!