Stanovanje preplavil gost dim, rešili so jo v zadnjem trenutku

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična.
Še pravočasno so jo rešili zadušitve.
Oglej si celoten članek

Na Ulici Svobode v Izoli je včeraj ob pol enajstih v enem od stanovanj zagorel plastični odcejevalnik posode, nakar se je stanovanje začelo polniti z gostim dimom, poročajo Primorske novice. Zagorela naj bi tudi zavesa v kuhinji. Dim so zavohali ostali stanovalci bloka, poklicali na pomoč, koprski gasilci pa so 62-letno občanko, ki je spala, še pravočasno rešili zadušitve.

Obnemoglo so jo odnesli na prosto, pogasili ogenj v kuhinji in prezračili stanovanje. Nudili so ji prvo pomoč s kisikom, nato pa so jo zdravstveni reševalci odpeljali v bolnišnico. Izolanka naj ne bi bila v smrtni nevarnosti.

A šlo je na tesno - še deset minut v takšnem dimu bi Izolanka težko preživela, saj se je do njihovega prihoda starejša gospa precej nadihala dima, je za Primorske novice dejal vodja izmene koprske gasilske brigade Peter Ocepek.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:42 27. Julij 2020.

    ne bilo čisto tako, bil sem tam, v restavraciji delfin na kosilu in nismo videli, da bi koga odnesli, so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.