Slovenija > Črna kronika
758 ogledov

Stanovanje preplavil gost dim, rešili so jo v zadnjem trenutku

Gasilci 112 Fotografija je simbolična.
Še pravočasno so jo rešili zadušitve.

Na Ulici Svobode v Izoli je včeraj ob pol enajstih v enem od stanovanj zagorel plastični odcejevalnik posode, nakar se je stanovanje začelo polniti z gostim dimom, poročajo Primorske novice. Zagorela naj bi tudi zavesa v kuhinji. Dim so zavohali ostali stanovalci bloka, poklicali na pomoč, koprski gasilci pa so 62-letno občanko, ki je spala, še pravočasno rešili zadušitve.

Obnemoglo so jo odnesli na prosto, pogasili ogenj v kuhinji in prezračili stanovanje. Nudili so ji prvo pomoč s kisikom, nato pa so jo zdravstveni reševalci odpeljali v bolnišnico. Izolanka naj ne bi bila v smrtni nevarnosti.

A šlo je na tesno - še deset minut v takšnem dimu bi Izolanka težko preživela, saj se je do njihovega prihoda starejša gospa precej nadihala dima, je za Primorske novice dejal vodja izmene koprske gasilske brigade Peter Ocepek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • asling 09:42 27.julij 2020.

    ne bilo čisto tako, bil sem tam, v restavraciji delfin na kosilu in nismo videli, da bi koga odnesli, so pa prišli gasilci s terenskim vozilom ford in so prižgali agregat, verjetno za primer gašenja, ognja ni bilo, le nekaj ...prikaži več dima...po približno pol ure so se odpeljali...