Slovenija
14110 ogledov

Izola: Dve ženski poskušali ugrabiti otroka

Otroški voziček Profimedias
Policija zbira informacije o sumu poskusa ugrabitve otroka v Izoli,

Moški je v torek popoldne policiji prijavil poskus ugrabitve otroka, do katerega naj bi v nedeljo prišlo v Izoli, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Koper. Policisti in kriminalisti intenzivno zbirajo informacije o dogajanju. Policija ob tem poudarja pomen čimprejšnje prijave tovrstnih dogodkov.

Po neuradnih informacijah, ki jih je v torek navedel spletni portal Regionalobala, naj bi domačin z otrokom v vozičku dvigoval denar na bankomatu, ko je slišal zvok odklepanja varnostnih pasov. Ko se je obrnil, je zagledal dve ženski, ki se sklanjata nad njegovega otroka in ga skušata vzeti iz vozička. Ženski naj bi uspel v njuni nameri zaustaviti in prepoditi, je še navedel omenjeni portal.

Še v torek je pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi (PU) Koper Dejan Grandič ob robu izjave za medije pojasnil, da na policiji podatkov o poskusu ugrabitve nimajo, obenem pa je pozval k prijavi tovrstnih dejanj, saj "gre za hudo dejanje, katerega preiskavo se mora začeti takoj".

Iz PU Koper so danes sporočili, da je v torek popoldne moški prijavil dogodek, policisti in kriminalisti pa intenzivno zbirajo informacije o dogajanju.

Ob tem so ponovno poudarili, da je tovrstne dogodke nujno prijaviti čim prej na interventno številko 113, saj je njihovo preiskovanje s časovno oddaljenostjo dogodka vse težje.

 
Komentarjev 6
  • Preprostež 21:41 22.julij 2020.

    Le kakšni osebnosti se utrne ideja, da ugrabi tujega otročka? Pa ne samo eni, dvema! Se mi svita, za katero demografsko skupino gre tu... Ampak ne, to bi bil sovražni govor. Medtem pa vsako leto v EU izgine 250 tisoč ...prikaži več otrok. VSAKO LETO. ZA SKORAJ ENO LJUBLJANO OTROK. Ne vem za vas, a jaz bi tem ugrabiteljem pokazal toliko tolerance kot jo izkažem pedofilom... NOBENE. Naravnost v arest pa ključe stran, pa vse družinske člane ter druge veze v izčrpno preiskavo. Občutek imam, da ta otrok ni prvi.

  • Avatar Leon
    Leon 12:34 22.julij 2020.

    Seveda je čas kislih kumaric ! Pred 62 leti so v Prištini ugrabili otroka pa nikomu ništa .