Starševska zaščita kodira filme

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
"Večkrat se zgodi, da so osnovni programi zablokirani. Vnesti moram kodo. Zakaj prihaja do tega," je zanimalo našega bralca. Na Telemahu odgovarjajo, da gre za starševsko zaščito.
Oglej si celoten članek

"Sem naročnik Telemaha. Večkrat se zgodi, da so osnovni programi, kot so Pop TV, Kanal A, RTV Slovenija 1,2, kodirani za določene vsebine. Zgodi se, da slika izgine tudi sredi filma in se pojavi shema ponudnika. Na zaslonu se izpiše, da je treba vnesti kodo. Zanima me, zakaj se to dogaja," je v pismu zgroženo zapisal naš bralec.

Če je film označen z rdečim trikotnikom, se program avtomatično zablokira. Če želite dostopati do njega, morate vnesti varnostno kodo.
Peter Perčič, Telemah

Težava starševska zaščita
Obrnili smo se na Telemah, kjer so nam povedali, da ne gre za težavo, ampak zgolj za starševsko zaščito za neprimerne vsebine za otroke. "Naročniku svetujemo, da izklopi starševsko zaščito. Gre za prednastavljeno zaščito vsebin, ki niso primerne za otroke," je za zurnal24.si povedal predstavnik za stike z javnostmi pri Telemahu Peter Perčič.

Zaradi varnosti otrok
Za omenjeno zaščito so se pri Telemahu odločili predvsem zaradi varnosti otrok, ki televizijo gledajo tudi brez prisotnosti staršev. "Poskušali smo zajeziti in onemogočiti dostop do pornografskih vsebin in ostalih vsebin, ki niso primerne za otroke. Starši lahko program odkodirajo, kadar želijo," pojasni Perčič.

Po besedah Perčiča so odzivi večinoma pozitivni. "Najde pa se tudi kdo, ki mu takšno kodiranje ni všeč. Takšnemu uporabniku svetujemo, da se obrne na naš klicni center in z veseljem mu bomo pomagali."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.