Slovenija
113 ogledov

Starševska zaščita kodira filme

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
"Večkrat se zgodi, da so osnovni programi zablokirani. Vnesti moram kodo. Zakaj prihaja do tega," je zanimalo našega bralca. Na Telemahu odgovarjajo, da gre za starševsko zaščito.

"Sem naročnik Telemaha. Večkrat se zgodi, da so osnovni programi, kot so Pop TV, Kanal A, RTV Slovenija 1,2, kodirani za določene vsebine. Zgodi se, da slika izgine tudi sredi filma in se pojavi shema ponudnika. Na zaslonu se izpiše, da je treba vnesti kodo. Zanima me, zakaj se to dogaja," je v pismu zgroženo zapisal naš bralec.

Če je film označen z rdečim trikotnikom, se program avtomatično zablokira. Če želite dostopati do njega, morate vnesti varnostno kodo.
Peter Perčič, Telemah

Težava starševska zaščita
Obrnili smo se na Telemah, kjer so nam povedali, da ne gre za težavo, ampak zgolj za starševsko zaščito za neprimerne vsebine za otroke. "Naročniku svetujemo, da izklopi starševsko zaščito. Gre za prednastavljeno zaščito vsebin, ki niso primerne za otroke," je za zurnal24.si povedal predstavnik za stike z javnostmi pri Telemahu Peter Perčič.

Zaradi varnosti otrok
Za omenjeno zaščito so se pri Telemahu odločili predvsem zaradi varnosti otrok, ki televizijo gledajo tudi brez prisotnosti staršev. "Poskušali smo zajeziti in onemogočiti dostop do pornografskih vsebin in ostalih vsebin, ki niso primerne za otroke. Starši lahko program odkodirajo, kadar želijo," pojasni Perčič.

Po besedah Perčiča so odzivi večinoma pozitivni. "Najde pa se tudi kdo, ki mu takšno kodiranje ni všeč. Takšnemu uporabniku svetujemo, da se obrne na naš klicni center in z veseljem mu bomo pomagali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.