Stavka opazna le na mejnih prehodih

Foto: Žurnal24 stavka javnega sektorja, mejni prehod Gruškovje Foto: Žurnal24 stavka javnega sektorja, mejni prehod Gruškovje Foto: Žurnal24 (Foto: Sindikat policistov Slovenije) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Stavka javnega sektorja danes opazna le na mejnih prehodih. Pred sestankom vlade s sindikati policisti sporočajo: "V primeru za nas neugodnega izida pogajanj smo pripravljeni stavko zaostrovati."
Oglej si celoten članek

"Sindikat policistov Slovenije ravna v skladu z obvestilom stavkovnega odbora reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, da stavka tudi v teh dneh ostaja v enakem obsegu in intenziteti, kot je bilo to pred pogajanji v četrtek, 30. septembra 2010. V primeru za nas neugodnega izida pogajanj dne 4. oktobra smo pripravljeni stavko še zaostrovati," so sporočili s Sindikata policistov Slovenije (SPS). Fotografije z mejnega prehoda Gruškovje, kjer so vozniki osebnih vozil ob 17. uri čakali uro in pol, si lahko ogledate v galeriji.

Kot je znano, so sindikati javnega sektorja z vladno pogajalsko skupino nazadnje sestankovali v četrtek zvečer. Naslednji dan nam je vodja stavkovnega odbora Dušan Miščevič povedal: "Malo je manjkalo, a je malo zmanjkalo. Na eni točki smo se narobe razumeli, na srečo smo pravočasno ugotovili, da o zadevi vsak razmišlja drugače, tako da jo bomo nadaljevali v ponedeljek." Kje se je zataknilo, ni znano.

Konec tedna je bila stavka javnega sektorja še najbolj opazna na mejnih prehodih. Zastoji so bili sicer bistveno krajši kot med tednom- spomnimo, v torek so vozniki tovornih vozil na mejnih prehodih s Hrvaško čakali tudi osem ur.

Čakalne dobe za osebna vozila okoli 18. ure so bile od 20 minut do ure in pol:
- Metlika vstop 20 minut;
- Dobovec vstop 25 minut;
- Sočerga vstop 30 minut, izstop 30 minut;
- Gruškovje pri vstopu 1 uro in 30 minut;
- Starod izstop 30 minut in 45 minut vstop ;
- Dragonja vstop 1 uro in 30 minut;
- Sečovlje vstop 30 minut, izstop 1 uro;
- Rigonce vstop 30 minut.
Za avtobuse:
- Gruškovje pri vstopu 2 uri;
- Obrežje pri vstopu 30 minut.
(vir: Prometno-informacijski center)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.