Slovenija
21 ogledov

Stavka opazna le na mejnih prehodih

stavka javnega sektorja, mejni prehod Gruškovje
1/10
Žurnal24 main
Stavka javnega sektorja danes opazna le na mejnih prehodih. Pred sestankom vlade s sindikati policisti sporočajo: "V primeru za nas neugodnega izida pogajanj smo pripravljeni stavko zaostrovati."

"Sindikat policistov Slovenije ravna v skladu z obvestilom stavkovnega odbora reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, da stavka tudi v teh dneh ostaja v enakem obsegu in intenziteti, kot je bilo to pred pogajanji v četrtek, 30. septembra 2010. V primeru za nas neugodnega izida pogajanj dne 4. oktobra smo pripravljeni stavko še zaostrovati," so sporočili s Sindikata policistov Slovenije (SPS). Fotografije z mejnega prehoda Gruškovje, kjer so vozniki osebnih vozil ob 17. uri čakali uro in pol, si lahko ogledate v galeriji.

Kot je znano, so sindikati javnega sektorja z vladno pogajalsko skupino nazadnje sestankovali v četrtek zvečer. Naslednji dan nam je vodja stavkovnega odbora Dušan Miščevič povedal: "Malo je manjkalo, a je malo zmanjkalo. Na eni točki smo se narobe razumeli, na srečo smo pravočasno ugotovili, da o zadevi vsak razmišlja drugače, tako da jo bomo nadaljevali v ponedeljek." Kje se je zataknilo, ni znano.

Konec tedna je bila stavka javnega sektorja še najbolj opazna na mejnih prehodih. Zastoji so bili sicer bistveno krajši kot med tednom- spomnimo, v torek so vozniki tovornih vozil na mejnih prehodih s Hrvaško čakali tudi osem ur.

Čakalne dobe za osebna vozila okoli 18. ure so bile od 20 minut do ure in pol:
- Metlika vstop 20 minut;
- Dobovec vstop 25 minut;
- Sočerga vstop 30 minut, izstop 30 minut;
- Gruškovje pri vstopu 1 uro in 30 minut;
- Starod izstop 30 minut in 45 minut vstop ;
- Dragonja vstop 1 uro in 30 minut;
- Sečovlje vstop 30 minut, izstop 1 uro;
- Rigonce vstop 30 minut.
Za avtobuse:
- Gruškovje pri vstopu 2 uri;
- Obrežje pri vstopu 30 minut.
(vir: Prometno-informacijski center)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.