Številka, ki navdaja z upanjem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Število v petek izdanih TAN kod bi lahko nakazovalo, da se počasi le začenjajo boljši časi.
Oglej si celoten članek

Po podatkih ministrstva za javno upravo je bilo v petek izdanih 2.981 TAN kod. Iz števila izdanih kod lahko sklepamo, koliko je bilo v petek potrjenih okužb, saj je običajno rezultat nekaj odstotkov višji. Petkovi podatki o izdanih TAN kodah so spodbudni, saj je bilo izdanih 273 kod manj kot prejšnji petek. Po objavi podatkov o številu potrjenih okužb pa je jasno, da je tudi število potrjenih primerov okužbe manj, kot jih je bilo v petek, 12. novembra. 

V prvih štirih dneh tega tedna je sicer bilo potrjenih več novih okužb kot v prejšnjem tednu, a število ne narašča strmo. 

Kot je razvidno iz spodnjega grafa, smo očitno dosegli plato. Število dnevno potrjenih okužb še naprej ostaja visoko, kar predstavlja velike težave za bolnišnice. 

Kot je v četrtek povedala vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje dr. Mateja Logar, pričakujejo, da se bodo razmere v bolnišnicah začele umirjati šele po 10. decembru. "Do normalizacije v zdravstvu pa bo prišlo konec decembra ali v začetku januarja," je povedala.

Dr. Tatjana Lejko Zupanc je poudarila, da "se bo epidemija raztegnila do 1. maja, če se ne bomo precepili"

Vlada medtem v četrtek ni dodatna zaostrila ukrepov, je pa v petek predstavila predlog novega zakona t. i. PKP 10, ki prinaša dodatke za ranljive skupine in novost v zvezi s turističnimi boni.

Za strožje ukrepe so se zaradi izrazitega poslabšanja razmer odločili naši severni sosedje. Avstrija v ponedeljek uvaja popolno zaprtje države za vse, veliko novost pa so napovedali s 1. februarjem 2022. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:32 20. November 2021.

    Po podatkih ministrstva za javno upravo je bilo v petek izdanih 2.981 TAN kod ? VAUUUUU Ob IJJ smo dobili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.