Slovenija
45272 ogledov

Številka, ki navdaja z upanjem

covid-19 bolnišnica Jesenice bolniki epidemija Profimedia
Število v petek izdanih TAN kod bi lahko nakazovalo, da se počasi le začenjajo boljši časi.

Po podatkih ministrstva za javno upravo je bilo v petek izdanih 2.981 TAN kod. Iz števila izdanih kod lahko sklepamo, koliko je bilo v petek potrjenih okužb, saj je običajno rezultat nekaj odstotkov višji. Petkovi podatki o izdanih TAN kodah so spodbudni, saj je bilo izdanih 273 kod manj kot prejšnji petek. Po objavi podatkov o številu potrjenih okužb pa je jasno, da je tudi število potrjenih primerov okužbe manj, kot jih je bilo v petek, 12. novembra. 

V prvih štirih dneh tega tedna je sicer bilo potrjenih več novih okužb kot v prejšnjem tednu, a število ne narašča strmo. 

Kot je razvidno iz spodnjega grafa, smo očitno dosegli plato. Število dnevno potrjenih okužb še naprej ostaja visoko, kar predstavlja velike težave za bolnišnice. 

Kot je v četrtek povedala vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje dr. Mateja Logar, pričakujejo, da se bodo razmere v bolnišnicah začele umirjati šele po 10. decembru. "Do normalizacije v zdravstvu pa bo prišlo konec decembra ali v začetku januarja," je povedala.

Dr. Tatjana Lejko Zupanc je poudarila, da "se bo epidemija raztegnila do 1. maja, če se ne bomo precepili"

Vlada medtem v četrtek ni dodatna zaostrila ukrepov, je pa v petek predstavila predlog novega zakona t. i. PKP 10, ki prinaša dodatke za ranljive skupine in novost v zvezi s turističnimi boni.

Za strožje ukrepe so se zaradi izrazitega poslabšanja razmer odločili naši severni sosedje. Avstrija v ponedeljek uvaja popolno zaprtje države za vse, veliko novost pa so napovedali s 1. februarjem 2022. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:32 20.november 2021.

    Po podatkih ministrstva za javno upravo je bilo v petek izdanih 2.981 TAN kod ? VAUUUUU Ob IJJ smo dobili še Baba Vanga 2 program za govedorejsko skupnost .