Stranka na listo uvrstila umrlega kandidata

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
To je razlog za delno zavrnitev kandidatne liste Stranke slovenskega naroda (SSN) v volilni enoti Postojna.
Oglej si celoten članek

Postojnska volilna komisija je pojasnila, kaj je bil razlog za delno zavrnitev kandidatne liste Stranke slovenskega naroda (SSN) v volilni enoti Postojna. Eden od kandidatov na listi je namreč lani umrl. Ob tem so dodali, da se bodo drugi kandidati na listi SSN še vedno lahko potegovali za poslanske sedeže.

Volitve Predlagali kandidata, ki nima volilne pravice

Volilne komisije so sicer ob pregledu vloženih list zavrnile še nekaj drugih list v celoti, in sicer zaradi neizpolnjevanja 35-odstotne spolne kvote. Medtem ko sta odločitvi o zavrnitvi skupne liste Združene levice in Sloge v Celju ter liste Kangler & Primc - Združena desnica v Novem mestu že pravnomočni, bodo po navedbah predstavnika koalicije Združena desnica Aleša Primca pritožbo na vrhovno sodišče zaradi zavrnitve njihove liste v Kranju vložili v sredo.

Zaplet SD in Čuš na volitve z isto kandidatko

Tako Združena levica in Sloga kot koalicija Združena desnica bosta pravico iskali še na ustavnem sodišču, njihovi predstavniki so namreč prepričani, da so spolnim kvotam zadostili.

Kandidatne liste Vrhovno sodišče zavrnilo Primca in Kanglerja

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:42 8. Maj 2018.

    Očitno so Gogoljeve Mrtve duše še vedno aktualne.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.