Študentski boni jim pripadajo, a jih ne morejo koristiti

Foto: Profimedia
Študentskih bonov ne morejo koristiti vsi študentje in študentke.
Oglej si celoten članek

"Študentskih bonov za prehrano v Pivki, Postojni ali bližnji okolici ni mogoče uporabiti, ker ni ponudnikov," pravi študentka, ki študira v Postojni. "Najbližji ponudnik z možnostjo uveljavitve študentskih bonov je Logatec, ki je od Pivke oddaljen 34 km."

"Po zakonu mi pripada subvencionirana študentska prehrana, vendar le na papirju."

Študentka iz Postojne

Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, ki ga vodi Janez Cigler Kralj, pravijo, da je ministrstvo s subvencioniranjem študentskih obrokov pred leti pričelo z namenom, da bi študentom zagotovili zdrav in topel obrok ter prispevali k nižjim stroškom študija. 

Test lokalov Študentom s celiakijo svetujejo, naj v gostinske lokale ne zahajajo

"V ta namen na ministrstvu vsako drugo leto objavimo javni razpis za ponudnike subvencionirane študentske prehrane, na katerega se lahko prijavijo vsi ponudniki pod enakimi pogoji," razlagajo pri MDDSZ. "Na odločitev ponudnika o prijavi na javni razpis na ministrstvu nimamo vpliva, zato se lahko zgodi, da v kraju, kjer poteka izobraževanje, ni nobenega ponudnika."

Zemljevid ponudnikov študentske prehrane

brez nadzora Sofinancirajo tudi sendviče

Dodajajo, da so v preteklosti v Postojni že imeli ponudnike subvencionirane študentske prehrane, vendar so nudenje le-te opustili, saj ni bilo dovolj študentov oziroma unovčenih subvencij. "Sicer je v večini krajev po Sloveniji, kjer se izvaja študijski proces, možno koristiti študentske bone," še poudarjajo pri ministrstvu. 

Slovenija Razkol na študentskem krožniku

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.