Slovenija
34 ogledov

Razkol na študentskem krožniku

Šolsko kosilo Profimedias Šolsko kosilo.
V SDS bi časovno podaljšali možnost koriščenja študentskih bonov, v vladi ne.

SDS predlaga, da se unovčenje bonov namesto do 20. ure podaljša do 22. ure."S predlagano spremembo se v skladu s potrebami študentov po toplem obroku, zaradi podaljšanja pedagoškega procesa tudi v večerne ure in zahtevane večje prisotnosti na predavanjih in vajah, omogoča koriščenje subvencionirane študentske prehrane," pravijo v SDS.

Utemeljujejo, da je kar nekaj študentskih programov, ki izvajajo predavanja in vaje do osme ure in dlje, kar po sedaj veljavnem zakonu pomeni, da po predavanjih ne morejo več koristiti študentske prehrane.

Vlada pravi, naj koristijo pavze

Vlada v danes sprejetem mnenju pritrjuje, da se nekateri študijski programi izvajajo tudi po 20. uri, vendar poudarja, da študijski proces ne traja neprekinjeno 12 ur. "Študentje torej nimajo predavanj oz. vaj neprekinjeno od 8. do 20. ure, pač pa v tem razponu vedno lahko najdejo čas za kosilo," po navedbah STA ugotavlja vlada.

Komentarjev 1
  • vzev 18:45 09.julij 2015.

    Ne vem zakaj sploh komplicirajo s temi urami. Tako ali tako lahko študent izkoristi samo dva bona, zato ne vem kako je sploh prihranek, če lahko koristi samo do 20.00