Slovenija
932 ogledov

Študentski boni jim pripadajo, a jih ne morejo koristiti

Menza
Študentskih bonov ne morejo koristiti vsi študentje in študentke.

"Študentskih bonov za prehrano v Pivki, Postojni ali bližnji okolici ni mogoče uporabiti, ker ni ponudnikov," pravi študentka, ki študira v Postojni. "Najbližji ponudnik z možnostjo uveljavitve študentskih bonov je Logatec, ki je od Pivke oddaljen 34 km."

"Po zakonu mi pripada subvencionirana študentska prehrana, vendar le na papirju."

Študentka iz Postojne

Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, ki ga vodi Janez Cigler Kralj, pravijo, da je ministrstvo s subvencioniranjem študentskih obrokov pred leti pričelo z namenom, da bi študentom zagotovili zdrav in topel obrok ter prispevali k nižjim stroškom študija. 

Test lokalov Zdravje Študentom s celiakijo svetujejo, naj v gostinske lokale ne zahajajo

"V ta namen na ministrstvu vsako drugo leto objavimo javni razpis za ponudnike subvencionirane študentske prehrane, na katerega se lahko prijavijo vsi ponudniki pod enakimi pogoji," razlagajo pri MDDSZ. "Na odločitev ponudnika o prijavi na javni razpis na ministrstvu nimamo vpliva, zato se lahko zgodi, da v kraju, kjer poteka izobraževanje, ni nobenega ponudnika."

Zemljevid ponudnikov študentske prehrane | Avtor:

tzlepota&zdravje12.05.09..trend..hitra hrana..hamburger..foto: reuters.. brez nadzora Slovenija Sofinancirajo tudi sendviče

Dodajajo, da so v preteklosti v Postojni že imeli ponudnike subvencionirane študentske prehrane, vendar so nudenje le-te opustili, saj ni bilo dovolj študentov oziroma unovčenih subvencij. "Sicer je v večini krajev po Sloveniji, kjer se izvaja študijski proces, možno koristiti študentske bone," še poudarjajo pri ministrstvu. 

Šolsko kosilo Slovenija Razkol na študentskem krožniku

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.