SV zavrača očitke o neustrezni prehrani vojakov na meji

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenski vojaki, ki v času begunske krize patruljirajo na schengenski meji, naj ne bi dobili ustrezne prehrane, se je iz vrst vojakov slišalo te dni. Očitke Slovenska vojska zavrača.
Oglej si celoten članek

V času begunske krize so v obvladovanje razmer slovenski vojaki vključeni že od septembra, v zadnjih dneh skupaj s policisti patruljirajo ob meji. Da ni ustrezno poskrbljeno za njihovo prehrano, predstavnik Slovenske vojske Simon Korez zavrača.

Za vse vojake v vojašnicah je organizirana topla malica, kjer veljajo strogi predpisi. Skuhana hrana mora biti razdeljena v dveh urah in pol, je dejal Korez. Vojaku po predpisih na področju javne uprave pripada regres za prehrano v znesku 3,26 evra. V tej vrednosti mu pripravijo tako topel kot hladen obrok.

Ker vojakom na terenu ne bi mogli razdeliti hrane v dveh urah in pol, v času, ko patruljirajo na meji, po njegovih besedah dobijo suhi dnevni obrok, ki ga dnevno sestavijo v vojašnicah. S tem dobijo takšno kalorično vrednost, kot jim jo je treba zagotoviti.

Podnevi sendvič, ponoči še jabolčni zavitek

Zajtrk sestavljajo kruh, narezek suhe salame, topljeni sir, jabolko, čokolada in 0,3 litra soka. Za malico dobijo dve žemlji, jabolko, kos sira, narezek salame, čokolado in pollitrsko plastenko vode. Nočni dodatek pa sestavljata mleko in jabolčni zavitek.

Po Korezovih besedah je zdaj na nalogah približno 130 vojakov, ki so prejeli tak komplet.vV zbirnih centrih, kjer jim hrano lahko zagotovijo v dveh urah in pol, je malica topla. Pripeljejo jo hkrati s prehrano za migrante. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 19:57 28. Februar 2016.

    vrjetno je tu v ozadju dosega višje plače ... pol se pa hrano ven meče

  • 09:07 28. Februar 2016.

    jap, med tem pa priseljenc Zoki otresa z nasmeški o dogovorih z šejkom in maščevanjem slovencem...tudi to je resnica. Kdo …

  • 04:55 28. Februar 2016.

    Še enkrat sem imel okršaj z oficirji zaradi hrane. Dobim premalo napolnjen krožnik z pasuljem in rećčem trpezarcu da doda …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.