Zaradi poškodb na službenem vozilu odletel direktor AVP

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Svet AVP je ocenil, da ravnanje direktorja škoduje ugledu agencije.
Oglej si celoten članek

"Svet Agencije za varnost prometa je na izredni seji obravnaval informacijo o dogodku, povezano s poškodbo službenega vozila, ki ga ima v stalni uporabi direktor AVP Igor Velov," je na današnji tiskovni konferenci povedal predsednik sveta Jure Prestor "Svet je ugotovil, da kljub pozivu predsednika sveta člani do začetka današnje izredne seje niso prejeli ustreznega pojasnila s strani direktorja. Svet ugotavlja, da takšno ravnanje direktorja močno škodi ugledu AVP, zato je ministrstvu za infrastrukturo soglasno podal predlog za predčasno razrešitev direktorja AVP."

Slovenija Velovov službeni avto nevozen, njega iskali

Igor Velov, ki je uradno na dopustu, o tem še ni bil obveščen. "Ministrstvo je bilo obveščeno, o razrešitvi bo končno odločala vlada," je še pojasnil Prestor. Po njegovih besedah so s strani direktorja dobili le kratko pojasnilo, da z njegovim ravnanjem ni nič narobe. 

K odstopu pozvala tudi ministrica

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je pred tem ocenila, da bi bilo najbolje, če bi direktor AVP podal odstopno izjavo. Dejala je, da pričakuje, da bo svet agencije na današnji izredni seji ustrezno ukrepal. "Za tem pride na vrsto vlada, tudi vlada bo naredila svoje," je dejala ministrica. "Varnost v prometu je ena naših in tudi mojih osebnih prioritet."

Agencija pa je po njenem mnenju preveč pomembna institucija, da bi lahko njen ugled trpel ali bi ga kdorkoli krnil. V torek so namreč v Stražišču opazili parkiran avto AVP, ki naj bi ga vozil Velov, z vidnimi poškodbami na zadnjem odbijaču in na sprednjem kolesu.

Foto: Saša Despot Igor Velov

Postopek Policija: To je novo glede dogodka z Velovim

Policija v postopku preverjanja okoliščin nastanka poškodb vozila, ki ga je sprožila na podlagi anonimnih informacij, sicer ni odkrila nepravilnosti. Poškodovanje vozila po zbranih informacijah ni nastalo v prometni nesreči, uporabnik je s policisti sodeloval in se jim ni izmikal, preizkusa alkoholiziranosti pa niso opravili, saj ni bilo razlogov zanj.

Velov za pojasnila ni dosegljiv, prav tako se v sredo ni udeležil seje kranjskega mestnega sveta. Za odsotnost se je opravičil, ni pa zanjo navedel razloga. Kranjski mestni svetniki sicer o njegovem ravnanju niso razpravljali.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 09:15 25. Maj 2019.

    In to je ta tip , ki je govoril o 0.2 promila in se delal cel cajt delal pametnega o …

  • 21:00 24. Maj 2019.

    Za zanesljivo in brez tveganja posojiilo. JAZ SEM PRIPRAVLJENA DODELITI FINANCNA POSOJIILA VSEM TISTIM, KI IMAJO SREDSTVA ZA PORAVNAVO DOLGOV. …

  • 07:02 24. Maj 2019.

    Zanima me kakšno kalvarijo bo prestajala oseba ,ki je poklicala policijo in opisala stanje Velova ? To naj spremljajo novinarji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.