Slovenija > Črna kronika
9580 ogledov

Policija: To je novo glede dogodka z Velovim

Policija Gregor Prebil Fotografija je simbolna.
Policija je postopek začela na podlagi anonimnih informacij.

Policisti v preiskavi, povezani s poškodbami vozila direktorja Agencije za varnost prometa (AVP) Igorja Velova, niso odkrili nepravilnosti. Poškodovanje vozila po zbranih informacijah ni nastalo v prometni nesreči, uporabnik je s policisti sodeloval in se jim ni izmikal, preizkusa alkoholiziranosti pa niso opravili, saj ni bilo razlogov zanj.

Postopek preverjanja okoliščin nastanka poškodb vozila je policija začela na podlagi anonimnih informacij. Včeraj so namreč v Stražišču opazili parkiran avto AVP z vidnimi poškodbami na zadnjem odbijaču in na sprednjem kolesu.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so v primeru poškodbe na zadnjem delu vozila danes potrdili navedbe uporabnika, da gre za staro poškodbo, sprednja pnevmatika pa je bila poškodovana včeraj. V kakšnih okoliščinah, niso mogli ugotoviti, prav tako niso prejeli nobene prijave, da je bil s tem vozilom v torek kdo udeležen v prometni nesreči ali da je ta poškodba povezana s prometno nesrečo.

Velov v preiskavi sodeloval

Uporabnik sam poškodbe ni prijavil policiji, niti je ni dolžan prijaviti, razen, če bi zaradi tega nastala škoda na drugem vozilu ali predmetu, kar pa tudi ni bilo ugotovljeno. Uporabnik je sicer včeraj s policisti sodeloval, ni se izmikal in z njim so opravili razgovor, je pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos.

Preizkusa alkoholiziranosti z njim niso opravili, ker niso bili izpolnjeni pogoji za odreditev preizkusa. Ta se namreč odreja v primeru, da bi bil voznik dobljen na vožnji, ali če bi bil kot neposredni udeleženec udeležen v prometni nesreči. V tem primeru nobeden od teh dveh pogojev ni bil izpolnjen.

"Glede na trenutno znane podatke gre v poškodbi pnevmatike zato za dogodek. V kolikor policisti ne bodo ugotovili novih okoliščin, bo o dogodku napisan uradni zaznamek in postopek zaključen," je pojasnil Kos.

Pojasnila AVP

Iz AVP so medtem sporočili, da je omenjeno vozilo skladno s pravilnikom o uporabi službenih vozil v stalni uporabi direktorja agencije za službene in zasebne namene. Izpostavili so, da so seznanjeni s poškodbo vozila na zadnji levi strani. Škodni primer je bil 10. maja prijavljen na zavarovalnici. Ob tem sta bila opravljena ogled in cenitev škode. Kar se tiče torkovega dogodka in poškodbe vozila pa na agenciji informacije še pričakujejo, saj je direktor na dopustu.

Igor Velov Slovenija Velovov službeni avto nevozen, njega iskali

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Avatar Irgimonsa
    Irgimonsa 01:37 23.maj 2019.

    Ali veš, kje lahko najdeš žensko za eno noč? > > > > www.Sexcoss.Com

  • Skippy 23:49 22.maj 2019.

    Brez skrbi, vam bi dali za pihat. Tudi če ste trezni pri 0,3, kot vas hoče prepričati ta Velov, da ste pijani.

  • borut08 21:16 22.maj 2019.

    Politicna policija sciti razne Kanglerje,Jansate,Jankovice itd.in nadrzaira in utrahuje in psihicno unicuje nas drugace mislece oz.cele druzine pa se o tem nic ne govori.