Tako bo videti prenova garaž LPP

Foto: MOL
Foto: MOL
Pri MOL odgovarjajo tudi, kako bodo rešili vprašanje motečega hrupa in svetlobe.
Oglej si celoten članek

Mestna občina Ljubljana je pred leti razmišljala o selitvi remize Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) na Celovški cesti v Ljubljani na obrobje, lokacijo pa nameniti stanovanjski gradnji. 

Omenjala se je lokacija na Rudniku, a na mestni občini o tem ne razmišljajo več. "Lokacija remize na Rudniku ni več aktualna," pravijo pri MOL. "Po analizah LPP so od centra pre-oddaljene lokacije neučinkovite, obstoječa lokacija je ustrezna."

Ostajajo v Šiški, ozelenili bodo streho

Remiza Ljubljanskega potniškega prometa tako ostaja na lokaciji v Šiški, a bo deležna prenove, ki se trenutno ureja z občinskim podrobnim prostorskim načrtom. 

So se zarekli? Revolucionarna ideja mestnega prevoza v Ljubljani

Avto Kaj se mora zgoditi, da se boste po Ljubljani raje vozili z avtobusi?

"V pripravi je osnutek OPPN, variantna rešitev je bila že izbrana," razlagajo na oddelku za urejanje prostora pri MOL. Pojasnjujejo, da je predvidena preureditev območja LPP med Celovško cesto in Cesto Ljubljanske brigade. 

Foto: Žurnal24 main Do konca leta bodo lahko uporabniki LPP uporabljali tudi žetone, prodajali pa ji "V osrednjem delu območja je načrtovana ureditev parkirišča LPP pod enotno, delno ozelenjeno nadstrešnico in nov, večji objekt servisno vzdrževalnega centra LPP," razlagajo pri MOL. "Na severovzhodni strani območja se ohranja stavba za tehnične preglede, na jugovzhodnem delu ob Celovški cesti pa je predvidna gradnja dveh novih poslovnih objektov." 

Problem hrupa in moteče svetlobe

Projekt je še v fazi razvoja, zato o končnih oblikovalskih in arhitekturnih rešitvah še ne morejo govoriti. Glede motečih vplivov motornega prometa vozil LPP (zvok in svetloba) pa pri odgovarjajo: "Moteči vplivi motornega prometa vozil LPP bodo zmanjšani z enotno, delno ozelenjeno streho, s katero bo prekrit večji del območja."

Slovenija Občina obljublja: Iz avtobusov LPP boste odslej videli več!

Pojasnjujejo, da so pri izdelavi OPPN bomo upoštevali prostorske specifike območja, ki zajema tudi stanovanjski kompleks Celovških dvorov na severni strani, ta je bil semkaj umeščen pred nekaj leti, in starejšo stanovanjsko zazidavo območja "litostrojskih" blokov, ki so južno od LPP. 

Remiza je na sedanji lokaciji že 86 let, od leta 1931.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:07 19. Februar 2018.

    Evo se je že začela jeba Celovških dvorov proti LPP ! Kdo vam je kriv , če ste kupili stanovanja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.