Slovenija
6536 ogledov

Občina obljublja: Iz avtobusov LPP boste odslej videli več!

LPP Saša Despot
Po številnih pritožbah potnikov so se na občini le omehčali in obljubili, da bodo omejili zasedenost steklenih površin mestnih avtobusov z oglasi.

"Da bo potovanje z mestnimi avtobusi za vas še prijetnejše, smo se odločili, da omejimo zasedenost steklenih površin vozil z oglasi," je Mestna občina Ljubljana naznanila na svoje Facebook profilu. Ob tem pa so dodali, da so nedavno sprejeli usmeritev, da lahko steklene površine avtobusa zasedejo z oglasi do največ 60 odstotkov skupne steklene površine. Obstoječe oglase, ki trenutno še prekrivajo večji delež od navedenega, bodo - tako občina - postopoma odstranjevali oziroma prilagajali v skladu z izteki posamičnih pogodbenih razmerij oglaševalcev.

Pritožb na račun slabe vidljivosti zaradi prelepljenih oken je bilo v zadnjih letih kar nekaj, a sta LPP in občina oglaševalcem doslej  dala povsem proste roke. Za oglaševanje je namreč skrbel zunanji izvajalec. Koliko je treba plačati za oglas na LPP leta 2015, ko smo temo obravnavali na Žurnalu24, niti niso vedeli. So pa od leta 2010 do leta 2015 z njimi zaslužili vsega 3,3 milijona evrov.

Reklame pa naj ne bi preprečevale izahoda v sili.

Komentarjev 1
  • ginko 22:51 28.december 2017.

    "Koliko je treba plačati za oglas na LPP leta 2015, ko smo temo obravnavali na Žurnalu24 , niti niso vedeli. So pa od leta 2010 do leta 2015 z njimi zaslužili vsega 3,3 milijona evrov." Diagnoza za nevednost: Za vsakim ...prikaži več koruptivnim dejanjem nastopi DEMENCA. No, če pa kaj ostane, ostane lahko tudi demenca.