Slovenija
5926 ogledov

LPP napoveduje podaljšanje linije

LPP Saša Despot
S 1. septembrom bo začela obratovati podaljšana linija.

Linija 15, ki je doslej vozila na relaciji Stanežiče - Medvode, bo svojo pot iz Medvod nadaljevala proti naselju Sora na relaciji Medvode – Preska – Vaše – Goričane – Rakovnik – Sora.

"Tako bo več kot 3.700 občanov ob trasi dobilo možnost za neposreden dostop do centra Medvod in nadaljevanje poti proti Ljubljani ali Kranju," napovedujejo na Ljubljanskem potniškem prometu, kjer izpostavljajo, da bo petdeset voženj dnevno v obe smeri nudilo dovolj priložnosti za uresničevanje Celostne prometne strategije občine Medvode, ki spodbuja trajnostno mobilnost in uporabo javnega potniškega prometa, ter Celostne prometne strategije Ljubljane, ki poleg tega narekuje tudi razbremenitev centra mesta z osebnimi vozili.

Z linijo 15 se bodo izvajali tudi prevozi šoloobveznih otrok Osnovne šole Preska.

Podaljšana linija 15 bo obratovala vse delovne dni od ponedeljka do petka. V prometnih konicah bodo intervali na pol ure, sicer pa na 50 do 60 minut. Linija 15 je časovno usklajena za prestopanje z linijo 25, prestopati je mogoče tudi na linijo 30 v Medvodah in na liniji 1 in 8 v Ljubljani.

Podaljšana linija 15 bo obratovala testno pol leta. V tem času se bodo zbirala mnenja občanov, ki jih lahko posredujejo na občino Medvode ali LPP.

Od 1.septembra na linijah mestnega potniškega prometa sicer velja "zimski vozni red".

bavarski dvor Slovenija Da bi kaznovali "zastonjkarje" na avtobusu, LPP najema varnostnike
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.