Slovenija
3965 ogledov

Tako bo videti prenova garaž LPP

Remiza MOL
Pri MOL odgovarjajo tudi, kako bodo rešili vprašanje motečega hrupa in svetlobe.

Mestna občina Ljubljana je pred leti razmišljala o selitvi remize Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) na Celovški cesti v Ljubljani na obrobje, lokacijo pa nameniti stanovanjski gradnji. 

Omenjala se je lokacija na Rudniku, a na mestni občini o tem ne razmišljajo več. "Lokacija remize na Rudniku ni več aktualna," pravijo pri MOL. "Po analizah LPP so od centra pre-oddaljene lokacije neučinkovite, obstoječa lokacija je ustrezna."

Ostajajo v Šiški, ozelenili bodo streho

Remiza Ljubljanskega potniškega prometa tako ostaja na lokaciji v Šiški, a bo deležna prenove, ki se trenutno ureja z občinskim podrobnim prostorskim načrtom. 

LPP So se zarekli? Avto Revolucionarna ideja mestnega prevoza v Ljubljani ljubljana 14.03.2012 ljubljanski mestni avtobus, trola, LPP; foto:Sasa Despot Avto Kaj se mora zgoditi, da se boste po Ljubljani raje vozili z avtobusi?

"V pripravi je osnutek OPPN, variantna rešitev je bila že izbrana," razlagajo na oddelku za urejanje prostora pri MOL. Pojasnjujejo, da je predvidena preureditev območja LPP med Celovško cesto in Cesto Ljubljanske brigade. 

Zoran Janković na mestnem avtobusu LPP | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"V osrednjem delu območja je načrtovana ureditev parkirišča LPP pod enotno, delno ozelenjeno nadstrešnico in nov, večji objekt servisno vzdrževalnega centra LPP," razlagajo pri MOL. "Na severovzhodni strani območja se ohranja stavba za tehnične preglede, na jugovzhodnem delu ob Celovški cesti pa je predvidna gradnja dveh novih poslovnih objektov." 

Problem hrupa in moteče svetlobe

Projekt je še v fazi razvoja, zato o končnih oblikovalskih in arhitekturnih rešitvah še ne morejo govoriti. Glede motečih vplivov motornega prometa vozil LPP (zvok in svetloba) pa pri odgovarjajo: "Moteči vplivi motornega prometa vozil LPP bodo zmanjšani z enotno, delno ozelenjeno streho, s katero bo prekrit večji del območja."

LPP Slovenija Občina obljublja: Iz avtobusov LPP boste odslej videli več!

Pojasnjujejo, da so pri izdelavi OPPN bomo upoštevali prostorske specifike območja, ki zajema tudi stanovanjski kompleks Celovških dvorov na severni strani, ta je bil semkaj umeščen pred nekaj leti, in starejšo stanovanjsko zazidavo območja "litostrojskih" blokov, ki so južno od LPP. 

Remiza je na sedanji lokaciji že 86 let, od leta 1931.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 07:07 19.februar 2018.

    Evo se je že začela jeba Celovških dvorov proti LPP ! Kdo vam je kriv , če ste kupili stanovanja v industrijski coni , saj ste vedeli kaj kupujete ! A zdaj bi pa radi , da avtobusi čez noč ...prikaži več ne servisirajo , da boste vi mel mir ! LPP je bil tu dosti prej celo 86 let prej in zato ODJEBITE !

Sorodne novice