Tako hladno je bilo po Sloveniji danes zjutraj

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
To je bil eden hladnejših zimskih dni. V Ratečah hladneje kot na Kredarici.
Oglej si celoten članek

Temperature po praktično vsej državi so se danes ponoči spustile pod ledišče.

Kot kažejo podatki agencije za okolje, je bila celo v Portorožu ob jasnem vremenu jutranja temperatura ledenih -3 stopinje Celzija.

Marsikje je bilo vreme oblačno, na JV države je celo rahlo naletaval sneg. 

Poleg Kočevja, kjer so ob 7. uri namerili -12 stopinj, je bilo zelo hladno na Gorenjskem. Na letališču Jožeta Pučnika so namerili kar -11 stopinj, podobno v Lescah in tudi Slovenj Gradcu.

Zelo hladno je bilo v Ratečah na skrajnem severozahodu, kjer je termometer pokazal skorajda sibirskih -18 stopinj Celzija. Celo na Kredarici je bilo stopinjo višje. A najnižjo temperaturo so ponoči zabeležili na Babnem polju, bilo je -19 stopinj Celzija, so nam povedali na Arso.

Foto: Arso Temperatura

Kaj kaže uradna napoved

Danes bo v vzhodni polovici Slovenije zmerno do pretežno oblačno, ponekod bo občasno naletaval sneg. Drugod bo povečini sončno. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 6 stopinj Celzija.

Ponoči se bo oblačnost povečala tudi v zahodnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -4, v alpskih dolinah do -13, ob morju malo nad 0.

Slovenija Pripravite se na mraz: Takšno vreme nas čaka do konca januarja

Jutri bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno, na vzhodu pa se bo delno zjasnilo. Zvečer bo na Primorskem prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 7.

V ponedeljek in torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V torek bo ponekod že zapihal jugozahodni veter. 

Vremenoslovci za sredino tedna napovedujejo otoplitev in v nižinah dež. Nekateri modeli proti koncu meseca znova napovedujejo mrzlo zimsko vreme.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:19 16. Januar 2021.

    "Tako mraz je bilo..." - čudno na ni naslov "Tako temperatura je biti danes v jutru..."

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.