Slovenija
10120 ogledov

Tako hladno je bilo po Sloveniji danes zjutraj

Mraz, zima in termometer Profimedia
To je bil eden hladnejših zimskih dni. V Ratečah hladneje kot na Kredarici.

Temperature po praktično vsej državi so se danes ponoči spustile pod ledišče.

Kot kažejo podatki agencije za okolje, je bila celo v Portorožu ob jasnem vremenu jutranja temperatura ledenih -3 stopinje Celzija.

Marsikje je bilo vreme oblačno, na JV države je celo rahlo naletaval sneg. 

Poleg Kočevja, kjer so ob 7. uri namerili -12 stopinj, je bilo zelo hladno na Gorenjskem. Na letališču Jožeta Pučnika so namerili kar -11 stopinj, podobno v Lescah in tudi Slovenj Gradcu.

Zelo hladno je bilo v Ratečah na skrajnem severozahodu, kjer je termometer pokazal skorajda sibirskih -18 stopinj Celzija. Celo na Kredarici je bilo stopinjo višje. A najnižjo temperaturo so ponoči zabeležili na Babnem polju, bilo je -19 stopinj Celzija, so nam povedali na Arso.

Temperatura | Avtor: Arso Arso

Kaj kaže uradna napoved

Danes bo v vzhodni polovici Slovenije zmerno do pretežno oblačno, ponekod bo občasno naletaval sneg. Drugod bo povečini sončno. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 6 stopinj Celzija.

Ponoči se bo oblačnost povečala tudi v zahodnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -4, v alpskih dolinah do -13, ob morju malo nad 0.

Polarni mraz v Chicagu Slovenija Pripravite se na mraz: Takšno vreme nas čaka do konca januarja

Jutri bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno, na vzhodu pa se bo delno zjasnilo. Zvečer bo na Primorskem prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 7.

V ponedeljek in torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V torek bo ponekod že zapihal jugozahodni veter. 

Vremenoslovci za sredino tedna napovedujejo otoplitev in v nižinah dež. Nekateri modeli proti koncu meseca znova napovedujejo mrzlo zimsko vreme.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Naklonsky 09:19 16.januar 2021.

    "Tako mraz je bilo..." - čudno na ni naslov "Tako temperatura je biti danes v jutru..."